Уряд України хоче наздогнати польські зарплати: Шмигаль назвав дату

Уряд України хоче наздогнати польські зарплати: Шмигаль назвав дату

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна хоче наздогнати заробіток поляків до 2030 року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Однак голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев не налаштований аж настільки оптимістично — він стверджує, що для відповідності польських зарплат Україні потрібно щонайменше 30-40 років.

Денис Шмигаль зазначив, що у грудні 2020 року реальні зарплати в Україні зросли на 10% у порівнянні з груднем 2019 і становили 14,2 тисячі гривень. “Надважливе завдання, яке ставить Уряд, — це до 2030 року вийти за середніми зарплатами на рівень наших сусідів із Польщі чи Словаччини,” — зазначив він в своєму офіційному повідомленні.

З іншого боку, голова комісії з питань податкової та митної політики та депутат від правлячої партії «Слуга народу» Данило Гетманцев зазначає, що підвищення зарплат не відбудеться такими стрімкими темпами, як це припускає прем’єр-міністр.

Гетманцев також наголошує, що Україна досі є найбіднішою країною Європи. Тому рівень української зарплати слід порівнювати із заробітками у Вірменії чи Білорусі.