Увага! Україна закриває на місяць кордони

Увага! Україна закриває на місяць кордони

З опівночі 29 серпня до 28 вересня планується заборона в’їзду іноземців на територію України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Відповідну постанову схвалив на засіданні сьогодні, 26 серпня, Кабінет Міністрів України.

Причиною такого рішення щодо обмеження в’їзду іноземцям на територію України стало недопущення розповсюдження на території України другої хвилі гострої респіраторної хвороби СОVID-19.

Відповідні зміни будуть внесені до постанови Кабінету Міністрів № 641.

Проектом передбачається тимчасово заборонити в’їзд іноземців та осіб без громадянства, крім певних категорій осіб.

За словами Арсена Авакова, в’їзд на територію країни буде заборонено іноземцям, крім осіб, які є інструкторами збройних сил держав – членів НАТО та держав учасниць програми НАТО «Партнерство заради миру», осіб, які беруть участь у заходах з підготовки ЗСУ або прибувають на запрошення Міністерства оборони України; є діячами культури, які прибувають за запрошенням закладів культури разом з супроводжуючою особою, які прибувають для участі у офіційних спортивних змаганнях, що проходять на території України, та супродовжуючих їх осіб; є особами, які здійснюють перевезення стовбурових клітин для трансплантації, прибувають на лікування у заклади охорони здоров’я України, та інші.

З постановою, до якої мають внести зміни, можна ознайомитися ось ТУТ.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, у середу ця постанова буде доопрацьована, а опублікована у четвер. Вона має вступити у дію з 00:00 29 серпня і діяти до 00:00 год. 28 вересня.