В Маріуполі загинули щонайменше п’ять тисяч цивільних
Масове поховання вбитих росіянами мешканців Маріуполя fot.TT/Dmytro Kuleba

В Маріуполі загинули щонайменше п’ять тисяч цивільних

Росіяни вбили не менше 210 дітей. Московські загарбники пошкодили в Маріуполі 90 відсотків багатоповерхових будинків, причому половину з них цілковито зруйновано і вони вже не надаються до експлуатації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Від початку облоги Маріуполя в цьому місті загинули щонайменше п’ять тисяч цивільних, – повідомляє місцева влада. Найімовірніше, там найгірше у масштабі всієї України гуманітарне становище.

Детальніше про це розповідає кореспондент Польського радіо Войцєх Цеґєльський:

«Адміністрація мера Маріуполя повідомила, що число цивільних жертв у цьому місті вже досягло п’яти тисяч. Серед вбитих є 210 дітей. Росіяни пошкодили в Маріуполі 90 відсотків багатоповерхових будинків, причому половину з них цілковито зруйновано, і вони вже не надаються до експлуатації. Російські бомбардування зруйнували також у місті 7 лікарень і 57 шкіл. Останніми днями з оточеного міста вдалося евакуювати тисячі людей. Місцева влада стверджує, що в Маріуполі сьогодні залишаються приблизно 170 тисяч мешканців. Їхнє становище катастрофічне, бо вони не мають доступу до харчів, води та опалення. Оточення Маріуполя триває майже від початку російського нападу на Україну. Російські сили обстрілюють це портове місто з повітря і моря, бомби падають на житлові будинки, а також, зокрема, на пологовий будинок і театр, у підвалі якого ховалися цивільні люди».

IAR/А.М.