В Міноборони відбулася зустріч з Главою кризового центру з питань України при Бундесвері

В Міноборони відбулася зустріч з Главою кризового центру з питань України при Бундесвері

Зустріч із керівником кризового центру «Україна» міністерства оборони Федеративної Республіки Німеччина бригадним генералом Крістіаном Фройдінгом провів заступник Міністра оборони України Олександр Поліщук.  Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Міністерство оборони України.

У ході зустрічі обговорено перспективні напрямки двостороннього співробітництва в оборонній сфері та подальшого зміцнення спроможностей ЗСУ.

Олександр Поліщук подякував німецькому уряду і німецькому народу за військову допомогу, рішення Німеччини щодо постачання Україні танків Leopard та активну участь ФРН у зустрічах Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

– Військова допомога з Німеччини для нашої оборони – надзвичайно потрібна. Вона допоможе нам наблизити перемогу та відновити мир і стабільність  у Європі. Ми обговорили поточні та нові проєкти допомоги від уряду ФРН, заходи підготовки військ та нашу співпрацю на перспективу, – наголосив Олександр Поліщук.

Бригадний генерал Крістіан Фройдінг висловив непохитну підтримку українського народу та наших воїнів.

За особистий внесок у розвиток українсько-німецького оборонного співробітництва, Олександр Поліщук від імені Міністра оборони нагородив керівника кризового центру «Україна» при Бундесвері відзнакою Міністерства оборони України.