В окупованому Криму затримали українця Дениса Кашука

В окупованому Криму затримали українця Дениса Кашука

В окупованому Криму зник українець Денис Кашук. Наступного дня був проведений обшук в його будинку, і співробітники ФСБ повідомили, що Кашук затриманий, оскільки підозрюється у “виготовленні вибухових речовин”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіцийний блог Голови Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва.

У вівторок, 17 грудня, в окупованому Криму зник українець Денис Кашук. Наступного дня був проведений обшук в його будинку, і співробітники ФСБ повідомили, що Кашук затриманий, оскільки підозрюється у “виготовленні вибухових речовин”. Про це повідомляє проект “Ґрати”.

Відзначається, що 17 грудня Денис Кашук пішов на роботу і не повернувся. Його дружина, Ольга, звернулася в поліцію.

“Наступного ранку вдома у Кашука співробітники ФСБ провели обшук, під час якого повідомили, що Денис Кашук підозрюється у виготовленні вибухових речовин. За підсумками обшуку була вилучена техніка і електронні носії”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 19 грудня адвокат побачився з Кашуком в будівлі ФСБ, проте той написав відмову від його послуг. Сьогодні українцеві оберуть запобіжний захід.

“Ми підозрюємо, що людина перебуває у важкому психологічному стані і через це письмово відмовився від послуг адвоката. Сім’я побоюється, що до нього були застосовані тортури і методи фізичного тиску”, – розповів адвокат Назім Шейхмамбетов.