В Україні стартували міжнародні навчання Rapid Trident-2021
фото: Укрінформ

В Україні стартували міжнародні навчання Rapid Trident-2021

На Львівщині розпочалися міжнародні навчання Rapid Trident-2021. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

У церемонії відкриття у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки взяли участь представники командування Сухопутних військ ЗСУ, оперативного командування «Схід», представники Збройних сил США та країн-партнерів, повідомляє пресслужба Міноборони.

“Сьогодні ми спільно відкриваємо нову сторінку історії. Адже розпочинаємо навчання заради майбутнього наших дітей, наших родин, наших народів, заради щасливого майбутнього людства. Я вірю, що кожен із вас зосередить усі свої знання, сконцентрує всі свої сили заради того, аби показати країнам-агресорам, що шансів у них немає”, — сказав командувач підготовки командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Ігор Палагнюк.

Відкриття навчань традиційно розпочалося з огляду підрозділів країн-учасниць, який провели бригадний генерал Владислав Клочков з української сторони і полковник Майкл Хенсон – з американської.

“Переконаний, що ці навчання — це не лише черговий етап удосконалення військової майстерності. Вони є важливим кроком на шляху до євроінтеграції України. Адже посиляться оперативні можливості наших військ, покращиться рівень взаємосумісності між підрозділами та штабами Збройних сил України, США та партнерів НАТО. Зі свого боку українські військові, які восьмий рік поспіль стримують російську агресію, поділяться з міжнародними колегами унікальним бойовим досвідом, набутим у боях на Донбасі. Дякую усім учасникам навчань та міжнародним партнерам за допомогу для посилення боєздатності української армії”, — зазначив керівник навчань Rapid Trident-2021 бригадний генерал Владислав Клочков.

У цьогорічних навчаннях беруть участь військовослужбовці п’ятнадцяти країн, зокрема Болгарії, Канади, Грузії, ФРН, Італії, Йорданії, Литви, Молдови, Пакистану, Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії.

Крім того, у навчаннях братиме участь особовий склад Литовсько-Польсько-Української бригади.

Як повідомило у Телеграмі посольство США в Україні, з боку США у навчаннях візьме участь 81-ша бригадна бойова група бронетранспортерів «Страйкер» Національної гвардії штату Вашингтон, яка дислокована на підтримку Об’єднаної багатонаціональної навчальної групи-Україна з квітня 2021 року. Крім того, ще близько 150 представників ЗС США долучаться до навчань для забезпечення сил і засобів.

Американські дипломати зазначили, що навчання Rapid Trident-2021 є продовженням понад 25-річного партнерства між Сполученими Штатами та Україною.

«Завдяки таким зусиллям, як навчання Rapid Trident-2021 і «Об’єднана багатонаціональна навчальна група-Україна», Збройні сили США підтримують поточну бойову підготовку і допомагають зміцнювати обороноздатність України. Ці навчання – це завершальний етап, або кульмінаційний захід інтенсивних та реалістичних щорічних навчань з підготовки підрозділів Сухопутних військ України до реальних викликів та дислокацій», – зазначили у посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, українсько-американські командно-штабні навчання із залученням військ Rapid Trident – 2021 триватимуть до 1 жовтня. У них візьмуть участь близько 6000 військовослужбовців.