В Україні стартував проєкт «Польська полиця»
Прапори Польщі та України foto:pixabay/kolaż Nazar Oliynyk PRdZ

В Україні стартував проєкт «Польська полиця»

У рамках ініціативи книжки польських авторів буде передано до 26 бібліотек у різних регіонах України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Херсоні на півдні України розпочато чергове видання читацького проєкту «Польська полиця». Понад 1000 польських книжок мають бути доставлені до українських бібліотек.

Проєкт «Польська полиця» у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці відкрив посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький.
У рамках ініціативи загалом понад 1200 книжок польських авторів – як польською, так і в перекладі на українську мову, – буде передано до 26 бібліотек у різних регіонах України – переважно в центральних та східних областях.

Серед безкоштовно переданих книжок є переклади українською мовою польської класичної та сучасної літератури для дорослих та молодших читачів, зокрема, «Лялька» Болєслава Пруса, «Цинамонові крамниці» Бруно Шульца, «Знахар» Тадеуша Доленґи-Мостовича або «Книги Якова» Ольги Токарчук.

«Польська полиця» – це ініціатива Інституту книги, що фінансується Міністерством культури, національної спадщини та спорту. Україна – третя країна після США та Великобританії, що залучена до цього проєкту.

IAR/Л.І.