В ЄС ще не бачать підстав говорити про "регрес" у антикорупції, але небезпека є

В ЄС ще не бачать підстав говорити про “регрес” у антикорупції, але небезпека є

Євросоюз поки що не вважає за потрібне звинувачувати українське керівництво у “регресі” в питанні боротьби з корупцією. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Європейську правду.

Розповіло джерело в інституціях ЄС напередодні саміту Україна-ЄС.

Співрозмовник, причетний до організації саміту Україна-ЄС, підтвердив, що питання боротьби з корупцією буде підійматися у контексті недостатніх зусиль. Втім, ЄС хоч і занепокоєний останнім подіями, але не бачить підстави говорити про відкат у цьому питанні.

“Щодо корупції я би не говорив, що є регрес. Але є ризик регресу”, – заявив співрозмовник.

“Є ціла низка негативних рішень, які дають підставу про це (небезпеку регресу) говорити”, – заявив він, нагадавши рішення Конституційного суду щодо призначення голови НАБУ, проблеми з комісією з обрання керівника САП тощо.

В ЄС водночас незадоволені результатами антикорупційних зусиль України.

“Врешті-решт, ми маємо оцінювати результати боротьби з корупцією не за створенням інституцій, не за рівнем докладених зусиль, а за результатом. А де ці результати? Хто ув’язнений?” – пояснив свою логіку представник ЄС.

Він також наголосив, що увагу ЄС у частині протидії корупції привертає “питання ПриватБанку”.

Як повідомляли раніше від частини євродепутатів лунали заяви про те, що ЄС може частково призупинити безвізовий режим, однак підставою для цього має бути регрес у виконанні антикорупційних вимог.