Верховна рада повернула мита на ввезення авто та інших товарів в Україну. На польсько-українському кордоні величезні черги

Верховна рада повернула мита на ввезення авто та інших товарів в Україну. На польсько-українському кордоні величезні черги

У вівторок 21 червня Верховна рада проголосувала за повернення мита та оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення авто. Нові зміни вступають в дію з 1 липня.  Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Наприкінці березня ВРУ на період військового стану прийняла рішення про скасування ввізного мита, ПДВ та акцизного податку для транспортних засобів, що ввозяться в країну. У вівторок, 21 червня це рішення було переглянуте. Верховна рада проголосувала за законопроект, згідно з яким скасовується «нульове» мито на авто та повертається оподаткування на імпортні товари.

Законопроект набуде чинності 1 липня цього року.

Впровадження останніх змін на практиці означає, що з 1 липня повертаються старі засади оподаткування та сплачення мита. Так само це стосується й розмитнення автомобілів, ввезених в Україну з-за кордону.

Кого не будуть стосуватись зміни?

«Нульове мито» зберігається для транспортних засобів, що будуть закуплені для потреб ЗСУ та територіальної оборони. Такі автівки будуть завозитись за спеціальною процедурою як гуманітарна допомога та з відповідними супровідними документами.

Повернення мита на ввезення авто викликало ажіотаж серед населення. Багато хто намагається скористатися останніми днями безмитного ввезення автомобілів. У зв’язку з цим на кордонах в останні дні спостерігаються значні черги. Зокрема про це пишуть українці у соціальних мережах, наголошуючи на тому, що цей ажіотаж триватиме кілька днів, поки закон не вступить в силу.

А.В.

Джерело: Суспільне. Новини