Війна заставила мене по новому глянути на багато людей і речей

Війна заставила мене по новому глянути на багато людей і речей

Війна заставила мене по новому глянути на багато людей і речей. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на сторінку у Фейсбук директора представництва Польсько-Української Господарчої Палати в м.Києві Вікторії Яловенко.

Деякі відкрились в новій позитивній якості, а з деким з партнерів і знайомих, після війни мабуть вже буде важко спілкуватись і співпрацювати, як перед війною.

Але мені пощастило і доля дала можливість знайомства з новими цікавими і світлими людьми.

Одним з таких наших друзів став пан Марек Клита (Marek Klyta).

З паном Мареком ми не були знайомі до війни. І мабуть, якби не широкомасштабна агресія РФ 24 лютого 2022 року, ми з паном Мареком так ніколи і би не познайомились.

Пан Клита підприємець з Катовіц, добре забезпечена, самодостатня людина і здавалось би, що в мирному житті в Польщі йому нічого не бракує.

Однак, як тільки почалась широкомасштабна агресія РФ проти України пан Марек облишив спокійне життя в Польщі і активно включився в волонтерську допомогу народу України.

Сьогодні він сам водить транспорт, координує і збирає медичну та іншу гуманітарну допомогу Україні.

Причому Пан Марек робить все це без зайвого галасу, реклами і особистого піару.

Колеги вже писали про нашу спільну участь у допомозі Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова.

Крім цього хочу згадати, що 13 квітня 2022р. разом паном Мареком ми також доставили гуманітарну допомогу клінічній лікарні Інститут серця МОЗ України, яку очолює відомий у всьому світі український лікар-кардіолог Борис Михайлович Тодуров.

Шановний Борис Михайлович з першого дня війни живе у клініці, продовжує активно працювати, надаючи допомогу всім хто її потребує в столиці України.

Ми разом мали можливість обговорити не тільки питання гуманітарної допомоги, але і згадали минулі спільні проекти в галузі кардіології і актуальну співпрацю з польськими партнерами.

Донорами гуманітарної допомоги, яку доставив пан Марек Клита для «Київського міського центру серця», виступили польські партнери Soroptimist International Club Silesia Katowice, https://www.facebook.com/…/a.31766438…/1617229448487864/, І Górnośląskie Centrum Medyczne im. prof. Leszka Gieca Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach https://www.gcm.pl/.

Дуже задоволена, що мені вдалось 14 квітня відволікти презеса Oleg Dubish від його інших функцій воєнного часу та особисто зустрітись і познайомитись з Паном Мареком Клитою.

Разом в нашому київському офісі на Подолі https://www.facebook.com/pl.ua.platform.regional.development ми спільно обговорили питання можливої подальшої співпраці в відбудові України і в майбутніх спільних економічних проектах.

Разом до Перемоги! За Нашу і Вашу Свободу!