Вірменія: Російських каналів на цифровому наземному телебаченні не буде
ілюстраційне фото Shutterstock.com / Zhenya Voevodin

Вірменія: Російських каналів на цифровому наземному телебаченні не буде

Вірменія найближчим часом обмежить трансляцію російських телеканалів на своїй території. Зміни включатимуть національний мультиплекс цифрового наземного телебачення. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У пресслужбі президента Вірменії повідомили, що глава держави Армен Саркісян підписав закон «Про аудіовізуальні ЗМІ». Відповідно до нового регламенту, безкоштовне цифрове мовлення має бути вільним від іноземних телеканалів. 

У Вірменії цифрове наземне телебачення виглядає інакше в Єревані, та інакше в регіонах. У той час як у столиці транслюється 18 телеканалів, три з яких – російські та один американський (CNN), у регіонах є лише 9 каналів.

Основний мультиплекс включає RTR Planeta, що є міжнародною версією головного державного каналу в Росії (Rossija 1). Окрім RTR Планета, з наземного телебачення у столиці мали б також зникнути Перший канал, Росія-К та американський інформаційний канал CNN.

Відключення російських каналів із публічного розповсюдження в кавказькій республіці вже викликало реакцію Російської Федерації. Зокрема, Спілка журналістів Росії висловила стурбованість цим фактом. Однак російські канали, якщо вони зникнуть із наземного телебачення, надалі будуть доступні в кабельних мережах.

Єдиний російський канал, що має дозвіл на наземну трансляцію в Єревані, – це телеканал Mir, який представляє Співдружність Незалежних Держав.

satkurier.pl/Л.І.