Вітання польським побратимам з нагоди Święta Wojska Polskiego

Вітання польським побратимам з нагоди Święta Wojska Polskiego

Усіх благ дружній Польщі та Війську Польському!  Наш народ добре знає, що Збройні Сили є запорукою незалежності держави та свободи нації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Міністерство оборони України.

– Я бажаю Польщі процвітання й злагоди і щиро дякую за неоціненну військову допомогу і політичну підтримку. Разом ми – сила! З такими друзями і партнерами, як Польща, Україна здобуде перемогу, що принесе мир та спокій Європі, – Міністр оборони України Олексій Резніков.

Понад 100 років тому польським збройним силам вдалося здійснити «диво на Віслі» – перемогти у вирішальній Варшавській битві 1920 року більшовицьку кремлівську армію та зрештою відстояти свою незалежність.

Століття минуло, а ворог той самий – кремлівські загарбники, які намагаються захопити нашу землю. Нині Сили оборони України відстоюють територіальну цілісність країни. Польща активно допомагає у нашій боротьбі. Вона займає перше місце у Європі в наданні допомоги Україні. САУ «Краб» та ПЗРК «Перун» польського виробництва успішно нищать рашистів на передовій.

Нехай Польська армія матиме стійкість і професіоналізм, щоб захистити Польщу та її союзників від будь-яких загарбників. 102 роки тому ми об’єдналися на Віслі та відбили російську навалу зі Сходу.  Завдання нашого часу – перемогти на Сіверському Донці та Кальміусі. Без Риги-2 і Мінська-3.

Перемогли тоді, переможемо разом зараз!

For our freedom and yours!

Za wolność naszą i waszą!

Зі святом брати-поляки!