Віцемаршал Сейму Малґожата Ґосєвська з візитом в Україні
Ілюстраційне фото www.zsu.gov.ua – Офіційний портал Збройних Сил України

Віцемаршал Сейму Малґожата Ґосєвська з візитом в Україні

Метою візиту парламентаріїв Люблінського трикутника є висловити солідарність з Україною та протистояти російській агресії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Віцеочільниця Сейму Малґожата Ґосєвська починає візит в Україні. Візит пов’язаний з ескалацією з боку Росії військової ситуації на кордоні між обома країнами. Віцемаршал польського Сейму разом із віцеголовою Сейму Литви Паулюсом Саударґасом та заступником голови Верховної Ради України Русланом Стефанчуком поїдуть на Донбас.

Малґожата Ґосєвська сказала, що там вони виступлять з рішучим закликом: «Краще протестувати перед, ніж потім шукати способів вирішення проблеми. Ми їдемо туди разом. Прибудемо на Донбас. Звідти, я маю надію, пролунає сильний голос і на схід, і на захід. На схід – попередження, а на захід – із закликом до солідарності та дій».

За словами віцеголови Сейму, головною метою приїзду парламентаріїв держав Люблінського трикутника в Україну є висловити солідарність з Києвом та протистояти російській агресії. Візит Малґожати Ґосєвської триватиме до суботи, 24 квітня. Зустріч на Донбасі в межах Люблінського трикутника має відбутися у середу, 21 квітня.

IAR/Н.Б.