Волкер: Дуже важливо не продовжувати дію воєнного стану в Україні

Волкер: Дуже важливо не продовжувати дію воєнного стану в Україні

Спеціальний представник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер заявив, що у США сподіваються на те, що дія воєнного стану у низці областей України не буде продовжена. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Новое Время”.

Спеціальний представник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер заявив, що у США сподіваються на те, що дія воєнного стану у низці областей України не буде продовжена. Про це він сказав під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, повідомляє прес-служба українського парламенту.

Водночас Волкер наголосив, що США підтримують прагнення України щодо зміцнення боєготовності збройних сил для відповіді на російську агресію.

У свою чергу Парубій, коментуючи введення воєнного стану, зазначив, що рішення було важливим для координації дій між громадянськими адміністраціями і військовими.

“Ми не знаємо про те, коли і як можуть відбутися провокації, тому маємо бути готові до них у повній мірі. Якщо не буде прямої агресії, питання не буде знову підніматися, оскільки необхідно провести вибори”, – наголосив він.

Парубій запевнив, що президентські вибори відбудуться вчасно, а введення воєнного стану у прикордонних районах, “це був превентивний захід приведення оборони до повної готовності, не було введено комендантської години чи обмежень, які б вплинули на свободу людини”

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Внаслідок тарана прикордонного корабля РФ було пошкоджено буксир ВМС України.

У Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в “небезпечних маневрах” під час заходу в “закриту акваторію територіального моря РФ”. Україна відкидає ці звинувачення, заявляючи, що судна діяли в рамках закону.

В цей же день українські кораблі були обстріляні і захоплені російським спецназом. Внаслідок зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ у Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків. Зараз Росія “судить” 24 українських моряків.

Реконструкція подій у Керченській протоці

26 листопада Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану в областях, що межують з РФ, розташованих уздовж придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.