«Волонтер-ЕКСПО»-2022

«Волонтер-ЕКСПО»-2022

На протязі багатьох років наша команда приймає активну участь в щорічній виставці «Зброя та Безпека», яка традиційно проводиться на території Міжнародного виставкового центру (МВЦ) на Броварському проспекті в м.Києві. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на блог голови Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Першого Віце-Президента Польсько-Української Господарчої Палати Олега Дубіша.

Нажаль широкомасштабна агресія росії проти України після 24 лютого 2022р. внесла принципові корективи в життєвий триб і в плани діяльності більшості з нас в т.ч. в графік і програми виставок МВЦ. Тому цього року ми, нажаль, не мали можливості організувати традиційні місії для підприємств ВПК Польщі на виставкові заходи в Україні. Але, як на мене, певним символом сьогодення стало проведення в МВЦ 10-12 листопада 2022 р. спеціалізованої виставки «Волонтер-Експо», на якій активно попрацювали представники нашої «бойової дівочої» команди в особі Viktoria Jalowienko та Татьяна Остапок.

Значення ефективної діяльності власного вітчизняного оборонно-промислового комплексу критично важливе для нашого виживання та свободи, економіки та перспектив розвитку, і досвід 2022 року, коли для захисту України ми, як держава, стали критично залежними від іноземної допомоги, це переконливо продемонстрував. Тому не має нічого дивного, що починаючи з 2014 року вагомий внесок в допомогу ЗСУ і всім силам оборони України в цій сфері робили і роблять волонтери, які значно активізували свою діяльність у зв’язку з повномасштабним вторгненням ворога на територію суверенної України.

Не відстають від волонтерів і українські підприємці та інноватори, що працюють над сучасними розробками для військових, багато з яких є абсолютно новітніми і потребують демонстрації та ознайомлення з ними широких військових кіл.

Звісно, за розмахом і масштабами цю виставку не можна порівнювати з гігантами, як «Зброя та безпека», але практично вперше з 24 лютого 2022р. волонтери та підприємці змогли організувати майданчик для відповідних зустрічей, обговорення та показу своїх напрацювань.

Компактними рядами демонстрували свої винаходи, зразки та розробки волонтери дуже різних направлень. Від елементів одягу, наприклад шкарпеток, які не пропускають вологу і в яких дівчина без проблем простояла пів дня у воді, до великих октокоптерів, які можуть скидати на голову окупантам аж 120-мм міни.

Враховуючи благочинний/волонтерський напрямок діяльність нашої команди, яку ми реалізуємо через пов’язані благочинні фонди, нашу безпосередню участь і напрацювання в діяльності і підтримці сил оборони України в т.ч. цивільної, виставка для моїх «бойових» подруг стала хорошою можливістю для того щоб ознайомитись з розробками і продукцію, яка потрібна ЗСУ і іншим підрозділам оборони, взяти участь в обговореннях і презентаціях новинок, поспілкуватися з військовими та волонтерами і визначитися з їхніми потребами. І що основне – виставка «ВОЛОНТЕР-ЕКСПО» дала нам можливість знайти нових друзів і партнерів для реалізації спільної мети.

Щира подяка і респект всім організаторам і причетним до цього заходу Volonter EXPO!

«Разом до Перемоги»!

Олег Дубіш