Ввезення генераторів в Україну з Польщі і не тільки: є чітке рішення щодо податків і мита
Фото з засідання уряду України https://www.kmu.gov.ua

Ввезення генераторів в Україну з Польщі і не тільки: є чітке рішення щодо податків і мита

Кабмін України ухвалив протокольне рішення про безперешкодне митне оформлення генераторів електрики, трансформаторів, акумуляторів та інших енергогенеруючих засобів, які ввозитимуться з-за кордону для користування фізичними особами. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як пише Урядовий портал, завдяки цьому рішенню кожен українець може без сплати мита та ПДВ ввезти в країну з-за кордону необхідні генератори чи зарядні станції. 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що уряд ще 8 листопада ухвалив схоже рішення, яке звільняло від сплати податків та ввізного мита на імпорт генераторів, трансформаторів чи обігрівачів, однак на практиці виникли перешкоди. Зокрема, на кордоні без додаткових оплат пропускали лише генератори і т.д для фірм чи фізосіб-підприємців. Через це уряд отримав скарги.

Тепер Денис Шмигаль наголосив, що рішення уряду про звільнення від від сплати ПДВ та ввізного мита на товари, що покращують енергозабезпечення, розповсюджується на всіх, у тому числі й на фізосіб.

“Тому приймаємо протокольне рішення про забезпечення безперешкодного митного оформлення цих товарів для фізичних осіб. Якщо хтось на митниці чинитиме перешкоди, закликаю негайно звертатися на гарячу лінію СБУ”, – заявив прем’єр.

За його словами, лише 17 листопада в Україну було завезено 8577 генераторних установок.