Визначено команди, які представлять Україну на Всесвітній олімпіаді з робототехніки
За право представляти Україну на конкурсі змагалися 57 команд

Визначено команди, які представлять Україну на Всесвітній олімпіаді з робототехніки

Цього року фінал олімпіади пройде онлайн. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZN,UA.

29-30 травня в Києві пройшов фестиваль освітніх інновацій та сучасних технологій ROBOTICA+ROBOFIRST, під час якого відбувся Національний відбірковий етап на Всесвітню олімпіаду з робототехніки. Як повідомляють організатори, за право представляти Україну на олімпіаді змагалися 57 команд, але отримали це право тільки три з них.

«За право представляти Україну на міжнародному рівні в найпрестижнішій світовій робототехнічній олімпіаді змагалися 57 команд з усієї країни. І тільки 3 найкращі команди були відібрані суддями, щоб захищати честь країни на світовому рівні. Цього року нас здивували проєкти команд інноваційністю та актуальністю. Це колосальна робота! Ми переконані, що в найближчому майбутньому на вулицях українських міст ми побачимо реалізовані робототехнічні проєкти наших дітей. Адже фестиваль ROBOTICA+ROBOFIRST ще раз довів, що талановитих дітей в Україні дуже багато», – розповідає засновниця фестивалю Оксана Стоєцька.

Перемогу в молодшій категорії (8-12 років) отримала команда «Робоклуб Вугледар» з міста Вугледар. Учасники команди – Теличко Микита, Волошин В’ячеслав і Соловйова Вероніка. Діти створили робота, який допомагає модернізувати будинок.

У середній категорії (12-15) перемогу здобула команда «Op[ti]mum» з міста Кам’янка-Дніпровська. Учасники команди – Лебідь Олексій, Бухенко Олександра, Стремецький Мечислав. Вони створили і запрограмували робота, який забирав автомобілі біля в’їзду на парковку і доставляв їх до потрібного паркувального місця.

Переможцями у старшій категорії (15-20 років) стала команда «RoboMaker.UA» з Києва. Учасники команди – Чалий Геннадій, Лаптєв Ернест, Ткачук Андрій. Хлопці створили робота, який забезпечував будинки поновлюваними джерелами енергії відповідно до потреб.

Ці три команди в листопаді візьмуть участь в міжнародному фіналі Всесвітньої олімпіади з робототехніки, який цього року, в зв’язку з пандемією коронавірусу, відбудеться онлайн.

Раніше китайські вчені створили робота-пса AlphaDog, який може рухатися зі швидкістю 15 кілометрів на годину. За словами розробників, їхній робот є найшвидшим на ринку.