Європейські країни планують інвестувати в зелену енергетику України 4 млрд євро

Європейські країни планують інвестувати в зелену енергетику України 4 млрд євро

Україна отримає понад 4 мільярди євро інвестицій в альтернативну енергетику. Їх дадуть Німеччина, Фінляндія та інші країни. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на UA.News.

«У нас є інвестиційна карта UAmap. Ми її спеціально розробили за допомогою україно-датського енергетичного центру та GIZ. Можна зайти і подивитися — здається, зараз там 104 проекти. Понад 4 млрд євро, які вже готові для інвестування», — повідомив глава Держенергоефективності Сергій Савчук в інтерв’ю LIGA.net.

Нові станції будуть з’являтися по всій Україні.

«Зараз працюємо з німцями, фінами. У нас є фінський фонд, куди ми відкрито залучаємо людей, щоб розробляти для них техніко-економічне обґрунтування, під які дають гроші NEFCO та інші фінські компанії. Тому їх багато», — зазначив Савчук.

Тим часом, у структурі генерації енергії Європейського Союзу частка відновлюваних джерел сягнула 29%. Раніше міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що до 2035 року Україна досягне 11% генерації енергії поновлюваними джерелами, незважаючи на те, що зараз цей показник дорівнює 2,5-3%.

Повністю на поновлювані джерела перейшли такі компанії як Google та Apple. А Facebook перейде на такі джерела через два роки.