Юлія Лапутіна: «Розвиток ветеранської дипломатії посилить підтримку України світовою спільнотою»

Юлія Лапутіна: «Розвиток ветеранської дипломатії посилить підтримку України світовою спільнотою»

Міністр у справах ветеранів України переконана, що потужною протидією гібридним загрозам у світі може стати розвиток ветеранської міжнародної дипломатії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Міністерство у справах ветеранів України.

Обмін військовим і суспільно-реінтеграційним досвідом між Захисниками різних країн  сприятиме підвищенню безпеки у світі.

Про це Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна сказала під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцким.

«Державна політика України щодо ветеранів – це не лише питання соціального захисту захисників своєї країни. Це важливий елемент національної безпеки. Розуміння цього на всіх рівнях державної влади та суспільства сприятиме зменшенню політизації  ветеранських питань та зміцненню національної стійкості», – зазначила Юлія Лапутіна.

Юлія Лапутіна висловила вдячність за активну підтримку, що надає Польська Республіка Україні та її громадянам у боротьбі проти збройної агресії Росії.

Так, спільно з Республікою Польща, у Житомирській та Вінницькій областях реалізується Програма підтримки українських ветеранських шпиталів, які надають психологічний супровід та реабілітацію учасників АТО/ООС, спрямована на навчання психологів за стандартами ЄС і НАТО.

Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі Бартош Ціхоцкий запевнив, що польські лікарі та психологи готові поділитися з українськими колегами досвідом, який вони отримали під час роботи з воїнами, які брали участь у різних військових місіях НАТО, та поглибити співпрацю щодо соціалізації та психологічної адаптації демобілізованих захисників.

Крім того, домовилися організувати  спільні тренерські програми та поглибити співпрацю з польськими центрами ветеранів по обміну досвідом.