Юлія Тимошенко відмовилась бути модератором на дебатах Зеленського та Порошенка

Юлія Тимошенко відмовилась бути модератором на дебатах Зеленського та Порошенка

Лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко не прийняла пропозицію кандидата у президенти Володимира Зеленського “стати гарантом його чесних дебатів”. Про це заявив радник передвиборчого штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Today.ua.

“Вона була б незалежним  арбітром, тому що критикувала б обох кандидатів. Якби вона погодилася, то на стадіоні було б представлено 60% голосів виборців. Тобто це було б реально представництво понад половини країни. Але сталося так, як сталося”, – зазначив Разумков.

Він додав, що місце модератора запропонують комусь іншому. За його словами, це повинен бути незалежний рефері, “який буде рівновіддалений від двох команд”.

Напередодні Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому запропонував Тимошенко виступити арбітром його дебатів з Петром Порошенко на НСК “Олімпійський”. За його словами, дебати – це шанс об’єднати Україну і прославити на весь світ як вільну, демократичну країну.

“Юліє Тимошенко! Ви посіли третє місце в першому турі та не підтримали жодного з кандидатів. Чи зможете Ви стати гарантом чесних правил та рівних можливостей на дебатах?. Чекаю відповідь протягом 24 годин. Подумай. Те” , — сказав Зеленський у відеозверненні.

Раніше Володимир Зеленський запропонував Петру Порошенку провести дебати на НСК “Олімпійський” в Києві.  Спочатку Президент відповів, що за правилами це має бути студія Суспільного телебачення, але потім сказав — “Стадіон, так стадіон” і погодився на дебати.

Today.ua повідомляв, що у лабораторії медичного центру “Євролаб”, де 5 квітня здавав аналізи на наркотики кандидат у президенти Володимир Зеленський, заявили, що випадково помилилися із зазначенням дати в результатах обстеження.