Юлія Тимошенко в інтерв'ю газеті «Rzeczpospolita»: переговори вже не допоможуть
Екс-прем’єр-міністерка України Юлія Тимошенко та голова Незалежної самоврядної професійної спілки «Солідарність» Пьотр Дуда відвідали санаторій «Солідарність» у Спалі, де перебуває понад 200 біженців з України. 17 травня 2022 року PAP/Grzegorz Michałowski

Юлія Тимошенко в інтерв’ю газеті «Rzeczpospolita»: переговори вже не допоможуть

«Без Польщі у нас було б набагато менше шансів виграти цю війну», – сказала газеті «Rzeczpospolita» голова української партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Експрем’єр-міністерка України висловила свій скептицизм щодо переговорів з Росією. «Я не підтримую ідею переговорів із ворогами. Я вважаю, що ці розмови вводять в оману українське суспільство і всіх наших друзів у світі. Вони руйнують єдність західного світу. Тому що є країни, які шукають якогось приводу не вводити санкції проти Росії й не постачати Україні зброю. І ці переговори дають їм підставу стверджувати, що вони повинні чекати їх завершення», – пояснила вона свою позицію в інтерв’ю для газети «Rzeczpospolita».

На її думку, це не розмови, а ілюзія. Навіть якщо домовленість буде досягнута, пройде два роки, і росіяни вимагатимуть від України відмовитися від Харкова та Одеси. «Не можна задовольняти ворога. Ми це вже пройшли. Путін і його люди в Кремлі не розуміють нічого, крім сили. Він понурий тиран, і ми або зупинимо його зараз, або він призведе до знищення людства», – наголосила Юлія Тимошенко.

На її думку, мета Путіна – не захоплення Донбасу чи встановлення сухопутного сполучення між Донбасом і Кримом. Путін хоче захопити всю Україну, колонізувати країну. «Ми маємо справу з геноцидом українців, тому що він не хоче цієї землі разом з українцями. Він має намір забрати у нас наше історичне коріння і стати господарем Київської Русі», – сказала експрем’єрка.

«Cьогодні Польща є головним послом України, головним захисником і головним голосом українців у Європейському Союзі» – наголосила Юлія Тимошенко.

«Rzeczpospolita»/М.Я.