З 2021 року українцям доведеться проходити додатковий платний контроль на кордоні

З 2021 року українцям доведеться проходити додатковий платний контроль на кордоні

Для українців ускладнять в’їзд в ЄС: доведеться платити і реєструватися. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Уже через рік українцям доведеться їздити в країни Європейського Союзу за новими правилами. Безвізовий режим не скасовується, але щоб в’їхати в Шенгенську зону, доведеться пройти додаткову платну перевірку. З 2021 року з одним лише біометричним паспортом і без проходження авторизації в ЄС не пустять.

З 2021 року ЄС запускає систему авторизації в’їзду в Шенгенську зону. Вона буде діяти тільки для країн, які звільнені від візових вимог для в’їзду в ЄС, в тому числі і для України. Без авторизації в’їзд до Європи буде неможливий. Реєстрація та перевірка даних буде платною, — повідомляє obozrevatel.com.

Відповідно до закону, з 2021 року в ЄС буде запущена система під назвою ETIAS (Європейська система авторизації і інформації про подорож). Авторизація в онлайн-системі буде необхідна тільки для тих країн, які звільнені від візових вимог для в’їзду в ЄС, включаючи Україну, Великобританію і Канаду.

ETIAS буде підключатися до безлічі баз, які можуть перевірити ваші дані за кілька хвилин. Ось чому так важливо для всіх заявників давати чесні відповіді і не намагатися надавати неправдиву інформацію. Якщо ви потрапите на наданні недостовірної інформації в систему ETIAS, в авторизації вам буде відмовлено. Крім того, якщо ваша заявка ETIAS схвалена, але пізніше буде виявлено, що ви вказали невірну або помилкову інформацію, ваша авторизація ETIAS буде скасована.

ETIAS не буде занадто обтяжливою для вашого гаманця. Планується, що вартість ETIAS складе всього 7 євро за кожну заяву. Це положення дійсно тільки для дорослих осіб. Для дітей до 18-ти років авторизація безкоштовна, — зазначає schengenvisainfo.com.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.