За кілька років половина українців житиме за кордоном

За кілька років половина українців житиме за кордоном

Вже сьогодні більшість трудових мігрантів у Польщі — це українці. Як зазначив міністр закордонних справ України, зараз за кордоном проживає близько 20 мільйонів українців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Незабаром половина українців залишиться за межами України, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час свого виступу у “Veteran Hub”, платформі для співпраці ветеранських організацій.

Він зазначив, що в даний час в Україні не проживає близько 20 мільйонів з 45 мільйонів українських громадян. Скільки саме? Про це ми дізнаємось, коли познайомимось з результатами перепису.

— Тому я думаю, що ми не повинні ділити українців на тих, хто тут і хто за кордоном. Я вважаю, що у світі повинна бути глобальна українська спільнота, — додав глава Міністерства закордонних справ України.

Тільки в Польщі дозвіл на довгострокове проживання було надано 200 тис. українців. Більшість з них — це люди віком від 20 до 39 років — згідно з даними Управління у справах іноземців.

Крім того, більше мільйона тимчасово перебувають у Польщі на підставі візи або безвізового перебування, — інформує джерело.