За порєбріком намагаються косплеїти «народну кібер-війну»

За порєбріком намагаються косплеїти «народну кібер-війну»

За порєбріком намагаються косплеїти «народну кібер-війну». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Голови Ради Громадської організації “Українська група інформаційної безпеки”, директора компанії з кібербезпеки “Berezha Security” Костянтина Корсуна.

Погортав я один рашистський Телега-паблік НароднаяCyberАрмия.

Займаються вони приблизно тим самим, що і наші численні ІТ-Кібер-Інфо-армії, але якось непереконливо.

Наче сьома ксерокопія копія четвертої копії. Розповсюджують методологію DDoS-атак на українські ресурси, розказують як це робити пересічним, не встаючи з дивану. Начебто як у наших, але цілі інші. Кого атакували. Газету День, журнал Корреспондент, ТСН, Liga.Net і ще менш відомі та регіональні видання. Сайт ОДА Дніпропетровської області також.

Що оголосили атаку на якийсь «Міжнародний центр протидії російській пропаганді». Про таку організацію ніколи раніше не чув, а от їхній сайт прекрасно себе почуває. Не шмагла? Ахрана, атмєна? Фастаються, що 1 квітня 2022 поклали сайт Президента України. Так і я можу приписати собі заслугу вчорашнього заходу сонця. Цей ресурс атакують безупинно вже дев’ятий рік. Дуже сильно фастаються, що хакнули, злили дані та «знищили сервери» Урядового контактного центру – типу це помста за «атаку українських гелікоптерів на Бєлгород».

Опублікували персональні дані 7 млн. громадян України, які коли небудь-зверталися до Уряду із заявами через цей ресурс. А заодно виклали файли конфігів з внутрішньої мережі. Ще й типу жартують «Цікаво, чи в Україні взагалі були фахівці з інформаційної безпеки?» і що усі більш-менш толкові давно поїхали з країни. Що цікаво: написали саме «в Україні», не «на». Ця маленька деталь видає людей, які довго саме так говорили. А так говорять лише в Україні.

Тому схоже на українських зрадників.

Наразі ресурс http://ukc.gov.ua вже доступний. Але був не доступний кілька днів, і чомусь я не здивований і вже не дуже стривожений даним фактом.

Можливо тому, що ніколи не користувався даним ресурсом. Бо не довіряв подібним державним е-послугам через надлишок знань про те, з якого лайна та палок там все побудовано.

Коли портал Дія запропонував мені завантажити скани паспорту та інших документів, щоб зареєструватися на порталі – портал був посланий у тому самому напрямку, за яким пізніше пішли усі військові кораблі маніячної педерації.

Але факт зламу УКЦ – просто ще одне свідчення того, що розробкою державних веб-ресурсів майже завжди займалися найдешевші криворуки, яких найняли за пару гривень, що залишилися від розкрадених мільйонів. І звісно, ніякої безпеки там і близько не стояло.

Так що да, руZня, у державному секторі практично не було фахівців з того, що ви називаєте «інформаційна безпека».

Також була оголошена атака на Український кризовий медіа центр і якийсь час сайт не працював. Зараз прекрасно працює. Героїчно атакували український банк 3/4.

Вперше чую про такий. Але він також вже працює. Я у мами хацкер. І сайт Гордона «атакували». І він – знов таки – працює. Десь знайшли сайт Правого Сектора. Я й не знав, що у хлопців є свій сайт. Але також працює прекрасно. У так по всіх «цілях».

Знайшли щось другорядне та/або слабо захищене, включили тупенький DDoS, похвалилися тимчасовою непрацездатністю, виклали скріни – розбіглися.

Якщо ціль вагома, але нормально захищено – покричали «а атаку!», обісралися, відступили і побігли шукати іншу жертву. Все, як любить руzzня. Ну і трохи статистики.

Не скажу шо релевантної, але хоч якоїсь.

НароднаяCyberАрмия (антиукраїнська)- близько 4 тисяч підписників. IT Army of Ukraine (проукраїнська) – 296 300 підписників. HackYourMom (проукраїнська) – більше 7 тисяч підписників. І це при тому, що кількість скрєпного «насєлєнійя» майже вчетверо більша за мешканців України. І це я ще далеко не про всі проукраїнські канали та кібер-армії знаю. І далеко не всі вони публічні. Звісно, цифри ці можна штучно надути і тому на їх підставі не розумно робити серйозні висновки.

Але тенденція очевидна – на нашій стороні значно більше натхненних патріотів, ніж на їхній –недолугих штрейкбрехерів. І одразу видно на чиїй стороні правда. Бо правда – це така класна штука, типу чарівної палички – з нею завжди перемагаєш.

Нехай не одразу і не миттєво, але вона дає ту внутрішню силу, яка все одно поб’є чисельну перевагу. Так що спроби фсб-гру та їхньої агентури в’яло імітувати якусь «народну хвилю помсти» у кібер-просторі виглядає як кретинська пародія. Мавпування успішних практик, заснованих на незрозумілих для рабів принципах.

Не злетить солом’яний літак, навіть якщо його пофарбувати фарбою, ідентичною натуральній. Але вони продовжують його ліпити.

Тому продовжує мінусувати кривавих рашистських маніяків на фронті та деморалізувати їх в інфопросторі.

Слава Україні та її Героям