За рік на україно-польському кордоні вилучено понад 80 крадених авто

За рік на україно-польському кордоні вилучено понад 80 крадених авто

З початку 2019 року прикарпатська прикордонна служба вже зупинила понад 80 різних типів викрадених транспортних засобів на загальну суму близько 3,4 мільйона злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На польсько-українському переїзді в Корчові прикордонники затримали два транспортні засоби на загальну суму близько 80 тисяч злотих.

Перший — автобус Мерседес, яким керував 30-річний українець. Транспортний засіб було зупинено в напрямку до Польщі. Під час контролю співробітники прикордонної служби встановили, що двигун автомобіля змінив ідентифікаційні номери. Крім того, дати виготовлення багатьох компонентів відрізнялися від дати виготовлення шин. Коштує транспортний засіб близько 45 000 злотих. Його затримали і передадуть на подальшу експертизу.

Через кілька годин, на тому ж кордоні, під час огляду транспортних засобів, що виїжджали з Польщі, прикордонники затримали BMW X5. Офіцери виявили, що елементи ідентифікації незаконно змінили.

На польському кордоні з Україною все частіше виявляють частини викрадених автомобілів. Десятки деталей загалом на суму понад 50 тисяч злотих прикордонники вилучили під час контролю на прикордонному переході в Медиці.

Запчастини перевозили у двох автобусах на українських реєстраційних номерах. Це були: бампери, двері, сидіння та диски від автомобілів Range Rover та BMW.

Під час детальних перевірок, заснованих на міжнародній співпраці служб, працівники прикордонної служби встановили, що деталі походять із трьох транспортних засобів, викрадених у Великобританії. 30-річний українець зізнався в організації контрабанди, — повідомляє прикордонна служба.