Забути хоч на мить про війну: в Замлинні відбувся дитячий табір «Гарячі серця»

Забути хоч на мить про війну: в Замлинні відбувся дитячий табір «Гарячі серця»

Друга зміна в Інтеграційному центрі «Замлиння» отримала назву «Гарячі серця» й зібрала дітей із Луцька, Любомля й Новоградa-Волинського, а також із Донецької, Київської, Херсонської, Харківської областей. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Wołyński.

Усі дні табору були насичені цікавими та різноманітними заходами. Відбувалися заняття з польської мови та інтеграційні танці, які проводили вчителька польської мови з Луцька Наталія Нечипорук та сестра Антоніла з Новограда-Волинського. Діти вивчали основи програмування та брали участь у майстер-класах з оформлення кухонних дощечок і створення ляльок-мотанок під керівництвом Тетяни Чевали з Київщини, яка тимчасово проживає в Любомлі.

Талановиті мисткині Наталія Блонська, Оксана Богута, Олександра та Кристіна Яковенки навчали дітей живопису. Разом із «майстер-шефом» Дмитром Яциною учасники табору готували піцу на дровах та пекли тістечка.

Кожен обирав собі заняття за інтересами. Об’єднували всіх пісня біля вогнища, розважальні ігри та вікторина «Що я знаю про Польщу?»

Життя табору було багатим на спортивні активності: їзда верхи на конячці Азі, поїздки до лісу на велосипедах, тренування на байдарках, мотузкові переправи, змагання з футболу й волейболу. Із задоволенням діти брали участь у «Веселих стартах», їздили на велосипедах із перепонами, грали в теніс, бадмінтон та шахи.

Але найголовнішою подією для всіх була участь у щоденній месі, яку проводив отець Ян Бурас. На ній діти й дорослі мали можливість подякувати за прийдешній день, звернутись до Господа зі своїми проханнями, піднести руки в молитві за мир в Україні.

На прощальному концерті діти танцювали полонез, брали участь в інтеграційних танцях та всі разом виконували пісню «Gorące serca». На завершення залишили свої підписи на пам’ять на банері табору.

Усі гарно відпочили, подружилися й поділилися теплом своїх гарячих сердець одне з одним. Діти, які приїхали з територій, охоплених бойовими діями, мали можливість забути хоч на мить про війну. Всі щиро дякували отцю Яну за теплий прийом і побажали приїхати в цей райський куточок Полісся наступного року.

Оксана Мохнюк,
Любомльський професійний ліцей
Фото зі сторінки Любомльського професійного ліцею у фейсбуці