«Заручники окупації»: КРЦ відкриє в Дніпрі виставку про долі кримськотатарських сімей

«Заручники окупації»: КРЦ відкриє в Дніпрі виставку про долі кримськотатарських сімей

У четвер, 24 вересня о 16-00, в Музеї АТО в Дніпрі (проспект Дмитра Яворницького, 16) відбулась презентація альбому та виставки-експозиції “Заручники окупації”, присвяченої долям кримськотатарських сімей, які стали заручниками окупації Криму. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Голови Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва.

Як живуть ці люди? Як змінилося їхнє життя? З якими труднощами вони стикаються? Як борються за світле майбутнє? Про що мріють? Відповіді на ці питання Ви зможете отримати на нашому заході 24 вересня.

Відбулось знайомство з 20-ма історіями наших співвітчизників: 10 – внутрішньо переміщеними особами, 10 – сім’ями, які проживають у тимчасово окупованому Криму.

Захід проводився з урахуванням усіх норм карантинного режиму та за умови дотримання усіх карантинних обмежень.

Віримо, що така практика буде сприяти налагодженню міжкультурного і міжрелігійного діалогу, залученню більшої уваги державних органів України та міжнародної спільноти до проблем кримськотатарського народу і незаконної анексії Криму, а також сприятиме дотриманню прав корінного народу Криму і якнайшвидшій деокупації півострова.

Організатори: Кримськотатарський Ресурсний Центр, музей “Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО” за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Адреса: проспект Дмитра Яворницького, 16, м. Дніпро

Контакти: 067 343 7454, [email protected]