Затримання Чауса: ДБР допитує працівників Служби безпеки та НАБУ

Затримання Чауса: ДБР допитує працівників Служби безпеки та НАБУ

Державне бюро розслідувань допитує працівників Служби безпеки і Національного антикорупційного бюро у справі щодо можливого застосування сили під час затримання колишнього судді Дніпровського райсуду Миколи Чауса. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це зазначив в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” в.о. директора відомства Олексій Сухачов.

“Наразі виконується план слідчих дій, і поки що про результати слідства я не можу детально коментувати. Скажу лише, що зараз допитуються працівники СБУ та НАБУ, вивчаються матеріали, на підставі яких було здійснено затримання та утримання громадянина Чауса у службових будівлях СБУ”, – сказав він.

Сухачов додав, що поки що слідчий ще не надав кінцеву оцінку здобутих матеріалів.

16 серпня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила екссуддю Дніпровського райсуду столиці Миколу Чауса під цілодобовим домашнім арештом.

4 серпня ВАКС обрав Чаусу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

У серпні 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро викрили суддю Чауса на отриманні хабаря в розмірі 150 тис. дол.

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік із України й переховувався в Молдові. Третього квітня цього року адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева.

30 липня низка українських ЗМІ повідомили про виявлення Чауса в селі на Вінниччині – нібито житель села Мазурівка сказав поліції, що Чаус перебуває в цьому населеному пункті. Після цього поліція затримала екссуддю, але його пізніше нібито “перехопили” співробітники СБУ та вивезли в невідомому напрямку.

Згодом у СБУ заявили, що “не викрадали” Чауса, а діяли в рамках закону та своїх повноважень, оскільки розслідують викрадення екссудді та незаконне переправлення його через державний кордон.

Зі свого боку НАБУ наполягає на передачі їм Чауса, обвинуваченого в корупції.

Фото: НАБУ