Збірна України визначилася з місцем проведення матчів Ліги націй – фартові арени для Петракова
Збірна України зіграє в Польщі / Getty Images

Збірна України визначилася з місцем проведення матчів Ліги націй – фартові арени для Петракова

УАФ планує провести червневі домашні поєдинки Ліги націй проти Ірландії та Вірменії у Польщі. Вказані матчі відбудуться 8 та 11 червня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на football24.ua.

Андрій Павелко і Цезари Кулеша – президенти УАФ і Польського футбольного союзу – досягли принципової домовленості, що збірна України зіграє червневі домашні матчі Ліги націй у Польщі. Це станеться в тому випадку, якщо через воєнний стан проведення футбольних матчів в Україні буде неможливим.

Про вказану домовленість розповів Олександр Петраков – головний тренер збірної України, у якого є приємні спогади, пов’язані з Польщею.

“Це ініціатива президента УАФ Андрія Павелка у ситуації, якщо через воєнний стан не буде можливості провести ці матчі в Україні. Він розмовляв із головою Польського футбольного союзу. Я погодився.

Польща для мене фартова! У 2019 році ми там грали в Лодзі у фіналі чемпіонату світу (Україна U-20 обіграла Південну Корею 3:1 і виграла Мундіаль – прим. “Футбол 24”). Можна навіть зіграти на тих самих стадіонах від 15-ти до 18-ти тисяч місць. Вони невеликі, й українці прийдуть за нас повболівати”, – цитує Петракова офіційний сайт УАФ.

Додамо, що вказані поєдинки мала прийняти Арена Львів, але через бойові дії на території України матчі, найімовірніше, перенесуть. У цих іграх Україна буде номінальним господарем.