Збройні Сили України та Республіки Польщі підписали «Меморандум щодо призначення офіцерів зв’язку Війська Польського до складу Багатонаціональної координаційної групи»

Збройні Сили України та Республіки Польщі підписали «Меморандум щодо призначення офіцерів зв’язку Війська Польського до складу Багатонаціональної координаційної групи»

1 квітня, заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Радіон Тимошенко від імені Збройних Сил України підписав «Меморандум щодо призначення офіцерів зв’язку Війська Польського до складу Багатонаціональної координаційної групи» з першим заступником командувача Генерального командування ЗС Республіки Польща генерал-лейтенантом Війська Польського Яном Слівкою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на фейсбук ГШ ЗСУ.

В останні роки військове співробітництво між ЗС України та Республіко Польща розвивається особливо конструктивно і динамічно. Підтвердженням цьому є низка нових спільних проектів, які успішно реалізовуються на всіх рівнях – від стратегічного до тактичного.

Генерал-лейтенант Радіон Тимошенко відзначив, що Польща була однією з перших країн, яка прийшла на допомогу Україні в 2014 році. Польські інструктори вже 7 рік поспіль діляться власним досвідом з українськими колегами у Навчальному центрі підготовки підрозділів. Незважаючи на COVID-19, польська сторона ні на день не припинила свою участь в навчально-тренувальних місіях на території України.

– Ми високо цінуємо внесок Війська Польського у підвищення бойових спроможностей Збройних Сил України. У нас немає кращих радників на шляху до повної інтеграції в НАТО. Практичні знання і досвід, які отримують українські офіцери під час служби в ПОЛІТУКРБРИГ Lithuanian-Polish-Ukrainian Brigade, в ході спільних навчань є найбільш ефективним шляхом набуття взаємосумісності зі збройними силами країн НАТО, – наголосив заступник начальника Генерального штабу ЗС України.

Прибуття до Києва двох польських офіцерів зв’язку для координації двосторонніх та багатосторонніх проектів стане черговим кроком із підвищення готовності ЗС України до інтеграції в структури Північноатлантичного Альянсу.

На завершення урочистої церемонії заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Радіон Тимошенко від імені Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака подякував першому заступнику командувача Генерального командування ЗС Республіки Польща генерал-лейтенанту Яну Слівці та його штабу за винятково плідну позицію в роботі Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету.

Також, користуючись нагодою, українська сторона привітала польських колег та колежанок Війська Польського з прийдешнім святом Воскресіння Господнього.

– Нехай цьогорічне свято принесе здоров’я, добробут та мир у кожен польський дім! – наголосив генерал-лейтенант Радіон Тимошенко.