Зеленський розглядатиме варіант введення двопалатного парламенту, – Стефанчук

Зеленський розглядатиме варіант введення двопалатного парламенту, – Стефанчук

Представник президента Володимира Зеленського в Верховній раді Руслан Стефанчук заявив, що глава держави буде розглядати варіант запровадження двопалатного парламенту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Представник президента Володимира Зеленського в Верховній раді Руслан Стефанчук заявив, що глава держави буде розглядати варіант запровадження двопалатного парламенту. Але це тільки одне із можливих рішень. Про це він сказав в інтерв’ю РБК-Україна.

Стефанчук зазначив, що змішана система виборів – велика біда українського парламенту.

«Велика біда українського парламенту – половинчастий підхід до його формування, тобто змішана система виборів. В Україні вона себе не виправдала… Цю проблему можна було вирішити шляхом введення двопалатного парламенту, і таке рішення було підтримано на референдумі 2000 року… Це один з можливих варіантів, який ми будемо розглядати. Ми не готові сьогодні ігнорувати думку громадян, висловлену в 2000 році», – заявив представник Зеленського в ВР.

За його словами, переформатування парламенту не може статися найближчим часом.

«Будуть питання, які стосуються форми парламенту: одно- або двопалатний. Але я не кажу зараз про конкретну концепцію, про те, що це все буде зроблено найближчим часом. Але якщо ми виходимо з того, що ми з важливих питань повинні обов’язково враховувати думку народу, то ми не можемо нехтувати громадською думкою, яку вже колись було висловлено. Ми і не можемо ігнорувати те, який відсоток громадян тоді за це проголосував (введення двопалатного парламенту 2000 року підтримали 82,9% виборців, – ред.). Тому в якості політико-правової підстави ми будем враховувати і той референдум», – сказав він.