Зустрічі на Пограниччі у Перемишлі

Зустрічі на Пограниччі у Перемишлі

У суботу, 19 вересня, у Народному домі в Перемишлі пройшов щорічний концерт народного співу та танцю під назвою «Зустрічі на Пограниччі». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наше Слово.

З огляду на пандемію подію провели пізніше, ніж зазвичай – досі це було на Івана Купала. Але цьогорічний захід не обмежився лише концертом місцевих музичних колективів – пройшли також відкриті майстер-класи з народного співу та створення гуцульської кераміки.

Суботній концерт мав оригінальну (спричинену коронавірусом) форму, яка поєднувала виступи наживо із записами колективів, які не змогли приїхати до Перемишля. За захід відповідали співаки та співачки, які беруть активну участь у відкритих майстер-класах.

На сцені можна було побачити й народні танці у виконанні ансамблю «Калина» з Кальникова. А «Студенти танцюють» та «Ослав’яни» з Мокрого спеціально записали свої виступи на відео.

Послухати можна було також записи пісень у супроводі бандури, на якій грав кобзар Ярослав Крисько; згодом низку карпатських інструментів презентував особисто музикант-мультиінструменталіст Йосип Сова.

Концерт реалізували у рамах проєкту «Зустрічі на пограниччі», який фінансує Міністерство внутрішніх справ та адміністрації.

Автор Кася Комар-Мацинська

Фото з майстер-класів Ігоря Горківа

Фото з концерту авторки статті