25 жовтня відбувся круглий стіл на тему «Європейський кордон: можливості і виклики для України»

25 жовтня відбувся круглий стіл на тему «Європейський кордон: можливості і виклики для України»

25 жовтня на запрошення Громадської організації «Європа без бар’єрів» взяв участь в експертному круглому столі «Європейський кордон: можливості і виклики для України». Захід організувала Європа без бар’єрів за підтримки Міжнародний фонд “Відродження”, а долучилися до нього представники Консультативної місії ЄС (EUAM), Представництва Європейського Союзу в Україні, Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби, Міністерства фінансів, Міжнародного центру з розвитку міграційної політики (ICMPD), Міжнародної організації з міграції, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерства внутрішніх справ, Польсько-української господарчої палати, Торгово-промислової палати України, посольства Естонії, Словаччини, Грузії та Молдови, експерти і науковці.

Метою заходу було публічне обговорення магістральних напрямків розвитку управління кордонами в Україні, зокрема, виконання Стратегії інтегрованого управління кордонами (ІУК), ІУК як елемента європейської інтеграції України в контексті Угоди про Асоціацію, а також впливу кордону на добробут прикордонних регіонів і економіку України.


У своєму виступі я в числі іншого спробував зупинитись на актуальних проблемних питаннях пов’язаних з практичним виконанням міжнародного договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги” (100 млн.євро) порядок реалізації якого був затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2017 №73. Значна частина кредитних коштів, які надаються згідно з цим договором повинна бути використана саме на розбудову та модернізацію об’єктів інфраструктури польсько-українського кордону.


Тут можна скачати у PDF презентований під час події звіт “Жити біля кордону” – https://tinyurl.com/ZhytyBiliaKordonuPDF

Щиро вдячний організаторам за запрошення і відмінно проведений захід та сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю!

Олег ДУБІШ

 

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати