30-31 травня спільно з колегами працювали на економічному форумі Welconomy у місті Торунь

30-31 травня спільно з колегами працювали на економічному форумі Welconomy у місті Торунь

30-31 травня спільно з колегами працювали на економічному форумі Welconomy у місті Торунь, Województwo Kujawsko-Pomorskie Республіки Польща.
Разом з державним секретарем Ministerstwo Rozwoju i Technologii пані Ольга Семенюк, президентом Polsko-Ukraińska Izba Gospodarcza Яцеком Пєхотою, економічним аташе Ambasada Ukrainy w Rzeczypospolitej Polskiej/Посольство України у Польщі Ігорем Баранецьким, президентом Pracodawcy RP Rafał Baniak взяла участь у панельній дискусії «Польсько – українська бізнес співпраця – виклики та можливості»
Зараз маємо два основні виклики – ВИСТОЯТИ НАШИМ ХЛОПЦЯМ НА ФРОНТІ і перезапустити економіку, щоб були фінанси для боротьби та життя наших людей!
Вважаю, що по перезапуску економіки наш локомотив – сільське господарство, яке зараз має шанс переформатуватися та змінити підходи, зробити акцент на збільшення ланцюгів доданої вартості.
А в контексті того, що російська агресія створила продовольчу кризу – над цим питанням маємо терміново попрацювати.
І тут важливу роль можуть відіграти наші польські партнери – фермери, виробники продукції, які мають гарний досвід, технології, обладнання і ринки збуту, які разом з української стороною – нашими фермерів, виробниками продукції можна значно розширити!
Також важливу роль у цьому відіграють і голови громад. Ті, які зацікавлені у місцевому економічному розвитком шукають такі можливості і максимально сприяють їх реалізації!
Щиро дякуємо організаторам Форуму Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ministerstwo Finansów, Jacek Janiszewski та всім партнерам заходу за високий рівень організації, атмосферу, змістовний контент, високий рівень представництва!
Дякую команді Міністерство аграрної політики та продовольства України, Olena Dadus за запрошення долучитися та підтримку! 
За підсумками маємо – багато особистих контактів та ЗНАЧНА зацікавленість польського бізнесу до співпраці.
Маємо сформувати конкретику – думки, бізнес ідеї, краще – бізнес – проекти.
Місцевий розвиток – допомога Перемозі!
Діана Баринова

Експерт з питань децентралізації та місцевого розвитку Національного інституту стратегічних досліджень, член Ради Польсько-Української Господарчої Палати, голова правління ГО «Польсько-українська аграрна асоціація», голова правління ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування»