Беру участь у панельній дискусії на тему: Як розкрити потенціал сільських та важкодоступних територій? Інновації проти прогресивної депопуляції

Беру участь у панельній дискусії на тему: Як розкрити потенціал сільських та важкодоступних територій? Інновації проти прогресивної депопуляції

Як розкрити потенціал сільських та важкодоступних територій? Інновації проти прогресивної депопуляції.

Дискутували на цю тему разом з шановними спікерами:
– віцеміністром Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krzysztof Ciecióra( Польща )
– Іван Фурсенко , Українська Асоціація обласних та районних рад, ( Україна)
– Хосе Луїс Мартіес Гіхарро, керівником регіонального Уряду Кастиліі (Іспанія)
Наша Україна звичайно зараз має більш гострі проблеми – війна.
Але якщо ми не будемо вирішувати паралельно питання розвитку вже сьогодні – нам буде складно говорити про збереження та повернення людей.
Мені дуже зайшов досвід регіонального уряду Іспанії – вониу себе в регіоні встановили в сільський місцевості податки на доходи жителів на 25% нижче ніж в містах і це стало ключовим інструментом залучення жителів до сіл.
В Польщі нам також є чому вчитися щодо розвитку сільських територій, ( навіть у назві їх міністерства є ця фраза, хоч це і не головне, але), і ми разом з командою наших Польсько-українська аграрна асоціація, Центр розвитку місцевого самоврядування та Polsko-Ukraińska Izba Gospodarcza з 2015 року планомірно намагаємося сприяти цим процесам!
Дякуємо нашим ЗСУ за можливість подовжувати роботу і говорити про розвиток!
Діана Баринова

Експерт з питань децентралізації та місцевого розвитку Національного інституту стратегічних досліджень, член Ради Польсько-Української Господарчої Палати, голова правління ГО «Польсько-українська аграрна асоціація», голова правління ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування»