Битва за бетон або корупційне кубло Одеси ч.1: розслідування

Битва за бетон або корупційне кубло Одеси ч.1: розслідування

Починаємо серію публікацій в рамках журналістського розслідування щодо рейдерського захоплення Одеського домобудівного комбінату розташованого на колишній вулиці Промисловій, а нині Боровського 31. У цій справі задіяний потужний корупційний клубок, вірніше кубло, яке ми обов’язково розворушимо або розрубимо як Гордіїв вузол, а також зробимо надбанням публіки, всіх тих, хто в цьому замішаний, від малого і до самого великого.

Фігурантами історії (дійовими особами цього фарсу) виступають, починаючи з нижчої ланки – так звані активісти (тітушки), чиновники різних рівнів, держреєстратори, ліквідатори, правоохоронці в особі вищого керівництва поліції Одеської області і безпосередньо самі рейдери, колишні орендарі, їх імена і послужний список озвучимо, покажемо в повному обсязі і поетапно. Про це повідомляє УкрПресс Инфо.

Слід зазначити, що очевидні факти і речі були залишені без уваги контролюючими органами, такими як прокуратура, поліція, НАБУ і ряд інших інстанцій, а медійне поле в прямому сенсі забетоновано недостовірної та такою, що порочить людей інформацією, як виявилося Одеса не завжди жартує.

Починаючи з того періоду Правоохоронні органи в Одесі за відкритими кримінальними справами проявили повну бездіяльність і недбалість у досудовому розслідуванні злочинів рейдерської банди під прикриттям.

 

Єдиним органом державної влади, який встав на захист підприємства стало Міністерство юстиції України, проте корупційна система зводить нанівець всю роботу Міністерства юстиції України в Порядку розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Прихистили змію за пазухою

У нашому випадку підприємство ТОВ «Будівельна компанія Гіперіон», є потерпілою стороною. Активне рейдерське захоплення майна підприємства почалося ще в січні 2018 року, однак цьому передувала певна підготовча робота. Все почалося з того, що говорячи простою мовою, прихистили змію за пазухою.

У 2014 році до власника підприємства приходить дехто Микола Слободенюк і дуже просить здати в оренду частину виробничих приміщень, а це близько 3 тис. гектарів, включаючи обладнання на мільйони, поговорили, обговорили, погодилися і уклали договори.

Надалі ці договори оренди укладались щороку від різних юридичних осіб, де засновником був той же Микола Слободенюк. Останній договір оренди був укладений 1 січня 2017 року з ТОВ «ТРАНС ЮГ СЕРВІС», терміном на один рік, вони орендували майданчик для розміщення виробничого обладнання – бетонно-змішувального вузла (БЗУ), зокрема ось, що входило до цього комплексу:

нерухоме майно та виробниче обладнання у складі:

– місце під зберігання інертних матеріалів (площею 2000 кв.м. ділянка №1) приймальний пристрій інертних матеріалів в області №1;

– підземна галерея з усім обладнанням від ділянки №1 до похилого конвеєра;
– зовнішній похилий конвеєр;– пристрій для розподілу завантаження інертних матеріалів в бункери бетонозмішувального вузла (каретка)
– фундамент під бетонозмішувальних вузлів (БЗУ)
– місце під зберігання хімічних добавок – 72кв.м.;
– місце для стоянки авто бетонозмішувачів в рамках відведеної площадки площею 252 кв.м.,
– місце для замивки авто бетонозмішувачів, площею 60 кв. і 315 кв.м. – побутової приміщення – 15 кв.м.;
– приміщення майстерні – 36 кв.м.;
– ємність для води – 20 кубометрів;
– пересувний військово-побутовий пункт без шасі.

Об’єкт оренди передавався для розміщення бетонно-змішувального вузла, 2006 року випуску, він використовується Орендарем для виробництва бетонної суміші з подальшим її вивозом і продажем у великих обсягах.

СПРУТ йде в атаку

А ось коли прийшов час повертати орендоване майно законному власнику, Слободенюк вирішив привласнити це майно і заручившись підтримкою «чорних» реєстраторів КП «Реєстраційна служба Одеської області» – Махортова і Манюта сфальсифікували документи.

 

 

підроблені документи

А 30 березня 2018 року за підтримки активістів і «тітушек-перевертнів», а саме: ГО «Національний опір», охоронного агентства – ТОВ «СПРУТ» під керівництвом Урайчіка Д.С. і під прикриттям «громадськості» в особі Коломійця Анатолія Гамзатовича БПП – Голови одеського відокремленого підрозділу «Міжнародна антикорупційна асамблея» стали втілювати план щодо рейдерського захоплення майна підприємства. Він активно використовує весь ресурс БПП, а саме за інсайдерською інформацією підкуповує суддів господарського та адміністративного судів одеської області.

Під’їхавши на машинах ця група рейдерів, видно на відео, перелізли через паркан, знешкодили літнього охоронця і захопили підприємство, поліція ніяк не реагувала на цей злочин, і в подальшому прокуратура та інші органи відписувались банальними відписками.

Маски ШОУ КОРД – під дуду Головіна

Минуло чотири місяці, і 28 липня група спеціального реагування КОРД за підтримки і в присутності начальника поліції Одеської області Дмитра Головина, о 9 годині ранку вриваються на основне підприємство та влаштовують побиття і знущання шокованих співробітників, проводиться обшук, без пояснення причин.

Крім того серед поліції знаходяться активісти в цивільному, це свавілля триває протягом трьох днів, людей тримають в нелюдських умовах в автозаках і камерах тимчасового утримання, потім всіх відпускають, на сьогоднішній день триває, вірніше тягнуться судові тяжби щодо ветеранів «Айдар», яких з незрозумілих причин звинуватили в хуліганських діях, про це говорить адвокат.

Дійові особи, склад кубла (в повному обсязі в зборі)

1. Начальник поліції Одеської області Дмитро Головін, відсторонений і знаходиться під слідством;

2. Рейдерський адвокат – Кравченко Ігор, Епіхін Юлія

3. Слободенюк Микола колишній орендар, а сьогодні завдяки «чорним реєстраторів» вже стає власником.

СБУ запобігла масштабній злочинний діяльності одеських рейдерів-реєстраторів

4. «Чорні» реєстратори Одеси – Махортов Ігор і Манюта Сергій, фальсифікують право власності на користь рейдерів;
5. Міністерство юстиції стало на захист власника і скасувало всі дії лжерегістраторів, чому ж не діє поліція і прокуратура?
6. Колишній Депутат Килийської районної ради – активно допомагає рейдерам захопити підприємство. Це вірний друг і товариш чорного адвоката Кравченко Ігоря в брудних витівках.
7. Арбітражний керуючий – Колмикова Тетяна увійшла до ОЗГ і продала рейдерам залізничну гілку, у якій є зареєстрований власник.

 

Далі буде…

Олексій Воронцов

Документи

Заява про злочини, які вчинялись державними реєстраторами КП «Реєстраційна служба Одеської області» — Махортовим Ігорем Олександровичем та Манютою Сергієм Васильовичем

П’ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА