Чому гастротуристам хочеться повертатися до Львову знову і знову
фото ілюстраційне

Чому гастротуристам хочеться повертатися до Львову знову і знову

Доволі часто можна почути, нібито Львів –  культурна столиця України. Не дивно, адже, культурне багатство Львову представляють незлічена кількість місцевих галерей, музеїв та вишуканих театрів. Годі вже й говорити про нескінченні цікаві культурні події та заходи, що проводяться тут ледь не щодня.

фото ілюстраційне

 

Але що ж насправді змушує вибагливих туристів щоразу повертатися до Львова? Саме так, гастрономічне різнобарв’я, що так приваблює гурманів. Це місто і правда є джерелом усіляких атмосферних і концептуальних закладів на будь-який смак. Тут Вам і ресторан, у вигляді підпілля УПА з оригінальною українською кухнею, і Дім Легенд із терасою та «літаючим» автомобілем на даху, і Театр Пива, де справжній оркестр зіграє Ваші улюблені пісні, доки Ви будете відбивати ритм порожніми пляшками по столу. Для шанувальників гострих відчуттів в Мазох Кафе завжди зайдеться екстравагантний коктейль із батогом та наручниками на додаток (під словом «завжди» мається на увазі будь-що, окрім п’ятничного та суботнього вечора, якщо Ваша збочена прихильність не розповсюджується на шалені черги).

Не дивлячись на розмаїття цікавих варіантів, для більш детального огляду я обрала один заклад, що позиціонує себе як  «Найдорожча ресторація Галичини».

Піднявшись по сходах, ми побачили двері звичайної квартири без вивісок і емблем, які нам відчинив господар в домашньому халаті, попередньо поцікавившись, що нам тут потрібно і чи не шпигують за нами. Переступивши поріг ми опинилися на його … кухні, заставленій меблями з радянських часів. Однак, довго ніяковіти він нас не примусив. Завіса відкривається і ти опиняєшся в зовсім іншому просторі: вінтажні меблі, дзеркала в рамах, портрети, намальовані пензлем старовинних майстрів, свічки, рояль, музика та інший вишуканий антураж дорогих ресторанів. Втім, “масонська ложа” і позиціонує себе як “найдорожчу ресторацію Галичини”. У цьому не складно переконатися відкривши стравопис і отримавши, в результаті, свій рахунок. Переконатися і, паралельно, здивуватися, якщо, звичайно, не знати про невеличкий секрет цього закладу. Насправді, в сумі чека можна сміливо закривати нуль. А запорука такої небаченої щедрості – всього лише картка мережі ресторанів “Локаль”. Правда, щоб отримати червону картку краще наперед вивчити пару віршів, пісень, гімн України і танок з бубнами.

Отож, про кожен заклад можна писати годинами, але надійніше приїхати та проінспектувати їх особисто. Лишилось тільки купити квиток, щоб вирушити підкорювати гастрономічну столицю  і робити свої вихідні незабутніми.