Де шукати натхнення цієї фантастичної весни. ПОДІЇ КВІТНЯ.

Де шукати натхнення цієї фантастичної весни. ПОДІЇ КВІТНЯ.

 

День стає довшим, ніч – тепліше, а настрій – краще і безтурботніше. Зовсім забути про справи та роботу навряд чи вийде, але приємно урізноманітнити свої будні і взяти максимум від цього квітучого місяця можна. Як? Читайте в нашій добірці подій весни.

Магнолії в ботсаду ім. Фоміна

Адреса: вул. Симона Петлюри, 1 (метро «Університет»)

Коли: З другого тижня квітня по перший тиждень травня

Вхід безкоштовний

У другій половині квітні ботсад в самому центрі Києва можна знайти не по карті, а по запаху – аромат квітучих магнолій заповнює сусідні вулиці. І в ботсад активно стікаються фанати весни. На схилах парку ростуть понад 40 видів різних магнолій: білі, бежеві, рожеві, з великими або дрібними квітами. Завітайте до саду, щоб подихати солодким запахом квітів і влаштувати перший весняний пікнік.

Тюльпани на Співочому полі

Адреса: вул. Лаврська, 52 (метро «Арсенальна»).

Коли: друга половина квітня – перша половина травня

Вхід: 50 грн

Щороку всі районні «Зеленбуду» Києва влаштовують тюльпанові батли. А Співоче поле (знаходиться недалеко від Києво-Печерської лаври ) перетворюється в квіткове королівство. На всій території поля висаджують кілька тисяч тюльпанів, та так майстерно, що клумби стають схожими на картини. Так на пару тижнів Київ стає Амстердамом.

Сакура в парку Кіото

Адреса: вул. Кіото (метро «Лісова»).

Коли: друга половина квітня – перша половина травня

Назва парку говорить сама за себе. 50 років тому його розбили на лівому березі Києва в знак дружби України і Японії. А вісім років тому висадили кілометрову алею з 360-ти сакур – вона навіть потрапила в Книгу рекордів Гіннесса як найдовша в світі. Щовесни тут проводять безліч фотосесій, а стрічка Instagram так і рясніє геолокаціями з і станції метро Лісова (що інколи навіть лякає, незвиклих до такої популярності,мешканців Лісового масиву).

«Французька весна»

Коли: перші тижні квітня

Так уже повелося, що саме з цього фестивалю в Києві офіційно настає весна. Організатори (Французький інститут за підтримки інших компаній) на тиждень влаштовують в декількох найбільших містах України паризьку атмосферу. Відкриття фестивалю традиційно проходить в Києві, і це завжди щось фантастичне. То грає оркестр, підвішений в повітрі, то на величезному фасаді Софійської церкви проектують відео-перфоманс. Цього року «Французька весна» прийде до Києва в 16-й раз і буде присвячена всій палітрі кольорів. До речі, окрім грандіозного відкриття, на фесті планується культурна програма довжиною в тиждень. Тут і концерти, і театральні постановки, і виставки. Велика частина івентів – безкоштовна.

XIX Салон авторських ляльок та Тедді “Модна лялька”

Коли: 5-7 квітня

Адреса: МВЦ, Броварський проспект, № 15

Вартість: 50 грн

Чарівний світ іграшок, ляльок та ведмедиків Тедді. Виставка, на якій гості зможуть познайомитися з майстрами, художниками, лялькарями і придбати вподобані роботи. В експозиції візьмуть участь понад 200 українських та зарубіжних майстрів, які представлять свої авторські, колекційні, будуарні, шарнірні, текстильні, оберегові та інші роботи.

Кіновечір “Friends”

Коли: 10 квітня

Адреса: Будинок кіно, вул. Саксаганського, 6

Вартість: 130 грн

I’ll be there for you … сперечаємося, ви це проспівали? 10 квітня беріть своїх друзів і вирушайте в Будинок кіно дивитися “Friends” – один з найкращих серіалів всіх часів. Це можливість вперше побачити його на великому екрані у величезній компанії таких же шанувальників Росса, Рейчел, Фібі, Джоуї, Чендлера і Моніки як і ви. Крім того, це ще й шанс поліпшити свої знання англійської мови, так як серіал покажуть в оригіналі з субтитрами.

Kyiv Music Days 2019

Коли: 12-14 квітня

Адреса: НСК “Олімпійський”

Вартість: від 540 грн

Другий міжнародний форум концертної та культурної індустрії. Основна мета цієї події – розвиток музичної галузі в Україні, розширення її можливостей, залучення нових технологій та їх адаптація на ринку, знайомство широкої аудиторії з молодими музикантами і групами. За три дні пройде кілька освітніх лекцій, майстер-класів, панельних дискусій та “круглих столів” за участю українських спікерів і запрошених європейських експертів. Серед гостей та учасників фестивалю будуть арт-менеджери, представники концертних майданчиків, організатори фестивалів.

Відкриття першого VR-парку в Україні

Коли: 13 квітня

Адреса: Vrtuality, вул. Вадима Гетьмана 6, ТРЦ Космополіт

Вартість: вхід вільний (реєстрація обов’язкова)

Інноваційне устаткування і кращий контент в світі VR-технологій на одній локації, більше 30 ігор різного типу, які сподобаються гостям будь-якого віку. Ось кілька з них: Anvio VR – ігри з повним зануренням у віртуальну реальність для команд з 4 учасників, Play VR – можливість влаштувати баталію зі своїм другом, VR симулятори з доповненою реальністю для компанії або для двох. На відкритті обіцяють безкоштовні гри на будь-якому атракціоні, святкові частування, фото і сюрпризи.. 

LP. Heart To Mouth Tour

Коли: 14 апреля

Адреса: Палац Спорту, Спортивна пл., 1

Вартість: від 599 грн

Улюблена багатьма українцями LP знову в Києві. Лаурі Перголіцці знадобилося всього якихось два роки, щоб стати однією з найпопулярніших співачок у всьому світі, а особливо в європейських країнах. Що на сольних концертах, що на фестивальних виступах її хіти “Lost on you”, “Other people” та інші співає весь зал. На концерті 14 квітня LP заспіває як найвідоміші треки, так і абсолютно нові пісні.

Kyiv International Short Film Festival

Коли: 17-21 квітня

Адреса: кінотеатр “Київ”, вул. В. Васильківська, 19

Вартість: 350 грн

Головними темами восьмого фестивалю короткометражок стануть бурхливі і романтичні події, що відбувалися 30 років тому, які вплинули на наше теперішнє життя. Падіння Берлінської стіни, зародження нових демократій у Східній Європі, занепад останніх форпостів комуністичної імперії та інші. Це будуть фільми про бунтарські погляди , відвертості і бажання пізнати себе.

Один в Каної

Коли: 21 і 23 квітня

Адреса: “Жовтневий палац”, алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість: від 450 грн

Два великих сольних концерти групи завершать тур по Україні. “Один в каної” – це музиканти, які відмовилися від атрибутів і стереотипів вітчизняного бачення, це нове музичне звучання, глибокі і ліричні тексти, які не залишають байдужими навіть самих вибагливих слухачів.

Куаж Базар Jazz Only

Коли: 20-21 квітня

Адреса: ВДНГ, пр. А.Глушкова, 1

Як зрозуміло з назви, квітневий Кураж Базар буде цілком присвячений джазу. Гостей захопить і поглине дух Нового Орлеана, їх очікує свінг, блюз, вокальні імпровізації і саксофон. У минулому році джазовий “Кураж” став найпопулярнішим і найбільш відвідуваним. Цього разу організатори обіцяють зробити його ще краще – будуть артисти, зіркові гості, а також традиційні барахолка і фуд-корт.

Kyiv Coffee Festival vol.5

Коли: 20-21 квітня

Адреса: Платформа арт-завод, вул. Біломорська, 1

Вартість: 120 грн

Фестиваль всіляких видів кави, який сподобається і поціновувачам, і експертам, і тим, хто брав участь в чемпіонатах світового рівня. Не важливо, готуєте ви каву в себе на кухні або особисто знайомі з усіма баріста в Україні – тут ви знайдете напій собі до смаку і дізнаєтеся про технології його приготування. Також на фестивалі буде працювати фуд-корт, бари, кінотеатр, майстер-класи, лекторій, дитяча зона, а на сцені виступлять музиканти.

Фестиваль сиру і вина 12-й Kyiv Food and Wine Festival

Коли: 20-21 квітня

Адреса: ВДНГ, пр. А.Глушкова, 1

Вартість: 100 грн

Що може бути краще, ніж келих смачного вина теплим весняним днем ​​на зеленій галявині? Тільки кілька келихів, а ще й з улюбленим видом сиру від крафтових українських виробників. На фестивалі братимуть участь десятки українських сімейних і великих виноробів, а також гостей з інших країн, а крафтові виробники представлять знакові українські сири. З розваг гостей чекає великий фудкорт, винна школа з дегустаціями, винний забіг, устричний баттл, виставка історії українського виноробства, тематичні фотозоні і музична сцена.