Галюциногенний шабаш триває та розгортається, накриваючи хвилею божевілля колись цивілізовану країну

Галюциногенний шабаш триває та розгортається, накриваючи хвилею божевілля колись цивілізовану країну

Галюциногенний шабаш триває та розгортається, накриваючи хвилею божевілля колись цивілізовану країну.

7 листопада 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Бортницька В.В заборонила доступ ще до 68 веб-сайтів, https://tinyurl.com/vzb54wh

«Арешт майнових прав інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі Інтернет при використанні веб-ресурсів» – це не страшний сон, не фрагмент виступу на «Розсміши коміка», не монолог божевільного, це реальні слова з реальних постанов судів, написаних наче під копірку суддями з Києва, Харкова, Миколаєва та інших міст.

Не треба бути великим експертом ані у ІТ-технологіях, ані у юриспруденції, щоб з другої секунди зрозуміти, що люта маячня, яку пишуть у постановах різні судді у різних містах, є ще більшою нісенітницею, ніж свого часу «В СССР секса нет».

Детально я розповідав що там до чого ось тут https://tinyurl.com/rhnrhgn і тут https://tinyurl.com/tu9uqvr

Але сьогодні про інше.

Сьогодні про те, що в країні нема кому зупинити безумців у мантіях та злочинців у погонах.

Ми беззахисні перед свавіллям ментовсько-прокурорсько-суддівської банди.

Немає у країні експертної організації, яка може авторитетно заявити, що у користувачів мережі Інтернет при використанні веб-ресурсів немає, не може, і навіть теоретично не може виникнути жодних прав інтелектуальної власності при перегляді веб-ресурсів. Це абсурд.

І що арешт прав інтелектуальної власності жодним чином не може завадити розповсюдженню контенту (арешт таких прав впливає лише на заморожування можливості продати/здати в оренду об’єкт права власності).

Що «вказані вище веб-сайти продовжують свою незаконну діяльність» – фраза, за яку треба давати «золоту малину у галузі права» та проводити психіатричні дослідження, оскільки суддя асоціює строчки коду та скрипти з живою людиною.

Що термін «закрити доступ до веб-ресурсів» багатозначний, потребує детальних технічних роз’яснень, а також порушує та незаконно обмежує ряд свобод мільйонів громадян України, гарантованих Конституцією.

І ще багато чого треба було б офіційно заявити, від імені найкваліфікованіших фахівців галузі безпеки інформації, захисту інформації, захисту персональних даних, кібербезпеки, тощо.

Але нема кому повідомити суддям та правоохоронцям, що у постановах пишеться добірний концентрований ідіотизм.

Нема кому захистити українців від свавілля озвірівшої системи. Україна рухається до Інтернет-концтабору гігантськими стрибками. Росіянський Чебурнет радісно посміхається та розіймає обійми.

Кожен суддя, кожен слідчий, кожен продажний мусор можуть знайти на смітнику якогось «ти ж програміста», офіційно оголосити його «експертом з ІТ-технологій» та посилатися на його «експертну думку» при зшиванні тяп-ляп справ про заборону Інтернет. Ніяких чітких критеріїв не існує, буквально кожна людина з дипломом, де фігурує слово «інформація» може запросто бути залученим до суду у якості експерта. Запитайте знайомого юриста, якщо не вірите.

Заснувати експертну раду з питань кібербезпеки ми з колегами пропонували ще з липня 2019 року. Але хто коли у цій країні дослухався до думок якоїсь там професійної спільноти? Ідіть собі, хлопці, не заважайте нам освоювати бюджетні мільярди.

Тому наступними кроками влади буде блокування порносайтів (це досі є злочином в Україні), опозиційних платформ (що вже і зараз відбувається з Енігмою), потім закриють доступ до Інформнапалму, потім заборона сокс, впн, проксі. Тотальний DPI, Великий Український Феєрвол. Заборона усіх ресурсів, які заперечуватимуть величність найвеличнішого лідера Світу. Незчуємося, як опинимося у чебурнеті, а більшість Інтернет-блогерів – у тюрмах.

І не кажіть потім, що я не попереджав.

Бережімося, поки є що берегти.

Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.