Минулий тиждень спільно з колегами з Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури насичено працювали над вивченням польського досвіду впровадження регіональної політики

Минулий тиждень спільно з колегами з Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури насичено працювали над вивченням польського досвіду впровадження регіональної політики

Минулий тиждень спільно з колегами з Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури насичено працювали над вивченням польського досвіду впровадження регіональної політики.
Це дуже важливий напрямок в контексті створення умов для розвитку нашої країни, її кожного регіону та громади в рамках підготовки до членства в ЄС.
Візит делегації представників міністерства та експертного середовища було ініційовано Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Офісом уповноваженого Уряду Польщі щодо польсько – української співпраці у сфері розвитку.
Дане навчання є частиною програми Академії державного управління Східного партнерства, реалізованої спільно КSAP (крайова школа адміністрації публічної) та Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej.
Дякуємо нашим польським колегам за відкритість та налаштованість ділитися всіма своїми напрацюваннями! 
Дякуємо Jadwiga Emilewicz, Олександра Азархіна та всій команді міністерства за важливу роботу!
Польща дійсно є гарним прикладом роботи ефективної системи регіонального розвитку, яка працює на всіх рівнях , національному , регіональному та місцевому.
Вражає багато чого, особливо система муніципальної статистики, яка обробляє величезну кількість інформації і дає реальну можливість прийняття рішень на різних рівнях на основі даних, наявність державної фінансової інституції, яка має пакет програм щодо фінансування розвитку інфраструктури громад та регіонів.
Звичайно, в цій системі величезну роль відіграють європейські кошти, які потребують складної системи управління.
Впевнена, що колись і у нас так буде.
Будемо працювати над цим всі разом.
Як би зараз не було це важко …
Маємо вистояти на фронті, фізично, і забезпечити перезавантаження системи управління.
Слава Україні! 
Дякуємо ЗСУ за можливість жити і думати про розвиток!

Діана Баринова

Експерт з питань децентралізації та місцевого розвитку Національного інституту стратегічних досліджень, член Ради Польсько-Української Господарчої Палати, голова правління ГО «Польсько-українська аграрна асоціація», голова правління ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування»