«Можливості для партнерства і взаємовигідної співпраці PL-UA в легкій промисловості».
https://static.ukrinform.com/photos/2018_11/thumb_files/630_360_1542194780-464.jpg

«Можливості для партнерства і взаємовигідної співпраці PL-UA в легкій промисловості».

Сьогодні 14 листопада, спільно з колегами, прийняв участь, в організованій в УКРІНФОРМІ з ініціативи ГС «Національне галузеве партнерство в легкій промисловості України «Фешн Глобус Юкрейн», прес-конференції на тему: «Можливості для партнерства і взаємовигідної співпраці PL-UA в легкій промисловості».

Дана пресконференція передує проведенню вперше в Польщі та ЄС, з ініціативи Голди Виноградської, та за активної участі, підтримки та допомоги  учасників нашої сьогоднішньої прес-конференції, представлення в Варшаві  єдиної колекції дизайнерського одягу 14 українських кутюр’є – митців зі Сходу, Заходу, Півночі та Півдня України в шоу-показі «Екскурсія Україною по подіуму».

Цей унікальний показ проходитиме в Варшаві 23 листопада  за підтримки Українського культурного фонду. Його побачать майже 5 000 відвідувачів польської виставки «Warsaw Ptak Expo» та запрошені високоповажні гості. Після художньої частини, відбудеться бізнес-форум «Можливості для партнерства і взаємовигідної співпраці PL-UA в легкій промисловості», який організовують Національне  партнерство в легкій промисловості України, FashionGlobusUkraine та Ptak EXPO. Партнерами бізнес-форуму є  Polsko-Ukrainska IZBA Gospodarcza, Lodz Chamber of Industryand Commerce, Europen Intergration Center. Під час бізнес-форуму буде представлено потенціал української легкої промисловості  на європейському ринку та запрошення  польських виробників тканин до активної співпраці з українськими  виробниками.

Особисто ціную і підтримую цей проект і вважаю його надзвичайно важливим і актуальним, оскільки, як на мене, він створює передумови для виходу польсько-української співпраці в легкій промисловості на новий якісний партнерський рівень. Також ініціатива Голди Виноградської і її колег дає можливість достойно представити можливості і потенціал України та її легкої промисловості на різноманітних європейських та світових майданчиках. Вважаю цей проект також своєрідною моделлю для інших галузей української економіки в контексті представлення наших можливостей в Польщі та ЄС і заохочення іноземних партнерів до співпраці та інвестицій в Україні,а також українських інвестицій в PL&EU.

В сьогоднішній прес-конфернції також прийняли участь Голда Виноградська – голова Національного партнерства в легкій промисловості; Юлія Федів – виконавчий директор «Українського культурного фонду»; Кароль Кубіца – директор Закордонного Торговельного Бюро в м.Києві Польської агенції інвестицій та торгівлі;  Ніна Ружка – президент PTAK HOLDING; Роберт Барановський – директор PTAK; модель’єри: Роксолана Богуцька, Любов Чернікова, Дмитро Чернега, Наталія Марченко, Каміла Саадат, Оксана Грицай, Олена Годіс.

Всі зацікавлені можуть ознайомитись з віеозаписом нашої сьогоднішньої пресконференції за посиланням в YouTube:

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати