Наближається 10-й ювілейний Baltic Business Forum

Наближається 10-й ювілейний Baltic Business Forum

Беручи до уваги грандіозну важливість цієї події, хотілось би в декількох словах розповісти про нього. Baltic Business Forum (BBF) – це міжнародний економічний форум, який регулярно проводиться з 2009 року. BBF став важливою частиною в календарі подій, на якому щороку зустрічаються представники бізнес-світу та політики з країн Західної, Центральної, Східної Європи та Азії. Вперше BBF був організований Польсько-українською господарчою палатою. Організацією наступних форумів зайнялась Асоціація Baltic Business Forum, яка зараз носить назву ENEIA (Europe North East International Association).

Щороку у форумі беруть участь теперішні та колишні державні лідери, міністри, представники органів місцевого самоврядування, керівники державних установ, а також відомі та вагомі експерти. Однак, головними учасниками і ораторами форуму є підприємці з Європи та Азії.

Уже 18 квітня 2018 року о 10 годині розпочнеться унікальний, 10-ий BBF, який інтенсивно планується. Три дні дебатів та експертних панелей, а також безліч годин лоббі-дискусій, завдяки яким підприємці матимуть можливість обмінятись досвідом та встановити нові ділові контакти.

Зазвичай, роль почесного гостя у кожному форумі займала одна з європейських країн, яка додатково отримувала можливість більш розгорнутої  презентації. Цього разу це змінилось. Завдяки ювілейному форуму, а також до 100-річчя відродження незалежності Польщі, до грона почесних гостей запрошено усі країни, які були почесними патронатами в попередніх форумах, тобто представники України, Туреччини, Китаю, Грузії, Казахстану та Росії, Німеччини, Швеції, Словаччини, Данії, Хорватії, Болгарії та Чехії.

Під час відкриття дебатів, будуть розглядатися регіональні стратегії, як інструменти для формування єдності Європейського Союзу та доброго сусідства, спеціальним гостем цієї дискусії буде Єжи Квєцінський – Міністр інвестицій та розвитку Польщі. У перший день форуму, під час експертної панелі, обговорюватимуться нові горизонти та можливості розвитку, які пов’язані з експансією польських фірм.

Другий день BBF розпочнеться з лекції професора Гжегожа Колодко, під назвою “Як змінюється світ?” Політична економія майбутнього “. Пізніше, під час дебатів, гості BBF та редактор Едвін Бендик розмовлятимуть про майбутнє польських міст, нові технології, модні організаційні рішення та про реальність 4.0. Післяобідні зустрічі та дебати стосуватимуться нових джерел енергії та енергоефективності, а спеціальним гостем дебатів буде професор Єжи Бузек.

Під час останнього дня цьогорічного форуму (20 квітня 2018 року) відбудеться дискусія між учасниками BBF та доктором наук Адамом Бондаром – Уповноваженим з прав людини Польщі. Однак, найважливішою подією дня стане інавгурація проекту Польсько-української господарчої палати “Партнерство та працевлаштування”.

Детальна інформація доступна на веб-сайті Baltic Business Forum або Facebook.

Вже зараз, від мого імені та імені організаторів,  сердечно запрошую Вас на цю особливу подію. Крім цього, з радістю повідомляю, що уже другий рік поспіль партнером цієї унікальної події є юридична фірма Tywoniuk & Partners.

Маріуш Тивонюк

Керуючий партнер юридичної компаній Tywoniuk & Partners, Директор Центру ринкових аналіз Польсько-української господарчої палати. У 2015 році нагороджений Світовим банком відзнакою за внесок у розвиток підприємництва.