Напад на журналіста в Одесі, чому мовчить поліція? (Відео)

Напад на журналіста в Одесі, чому мовчить поліція? (Відео)

27 березня головний редактор інформаційного агентства Укрпресс Інфо в рамках журналістського розслідування щодо рейдерського захоплення нерухомого майна ТОВ «БК «ГІПЕРІОН», ТОВ «АБРІС-Н», розташованого за адресою місто Одеса, вул. Миколи Боровського 31, отримав інтерв’ю від директора та засновника цих підприємств, а далі з метою об’єктивного висвітлення подій та злочинів, які вчиняються з 2018 року мав намір отримати інтерв’ю від осіб, які на думку Марини Арташ злочинним шляхом захопили нерухоме майно цих підприємств.

Для встановлення об’єктивної істини у журналістському розслідуванні та висвітленні діалогу між сторонами журналіст підійшов до об’єкту, який за словами директора ТОВ «БК «ГІПЕРІОН» було захоплено та злочинно утримується особами, щодо яких здійснюється досудове розслідування у рамках декількох кримінальних проваджень. Під час проведення відео фіксації, до журналіста підбігли двоє чоловіків спортивної статури у чорній формі, у одного із чоловіків на куртці був шеврон із надписом «охоронна агенція ЗЕВС», та почали в ультимативній формі із застосуванням фізичної сили, вимагати покинути територію.

Расследование: битва за бетон или коррупционное кубло Одессы — ч. 1

Фактично ці особи здійснили напад на журналіста, вибили з рук відеокамеру та перешкоджали журналістській діяльності. За фактом нападу на журналіста було викликано поліцію. Поки чекали працівників поліції, журналіст продовжив відео зйомку вже «охолонувших» охоронців АБ «ЗЕВС».

Видно було, що хлопці сильно нервували, тоді один з них зайшов у «вагончик» і вийшов уже без шевронів на куртці. Через 15 хвилин після виклику приїхала патрульна поліція а згодом, слідчо-оперативна група Хмельницького райвідділу поліції. Головний редактор Укрпресс Інфо Олексій Платонов написав заяву і пояснення за фактом вчинення кримінального злочину за статтею 171 Кримінального кодексу України – «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», яка передбачає кримінальну відповідальність до 3-х років позбавлення волі!

Слід зазначити, що напередодні інциденту журналіст, уважно ознайомившись із інформацією на сайті щодо режиму роботи АБ «ЗЕВС» та не знайшовши жодних повідомлень щодо закриття офісу на час карантину, відвідав головний офіс Агентства безпеки «Зевс» 27 березня приблизно о 13 години дня, з метою отримати відповіді на запитання у рамках журналістського розслідування, однак в офісі АБ «ЗЕВС» його зустрів літній чоловік, який на прохання журналіста повідомити керівництво про візит журналіста, видалився до іншого кабінету, а через п’ять хвилин повідомив, що офіс не працює, а керівництво та працівники на карантині.

Не відомо, що тоді робив цей чоловік та інші співробітники в офісі, чому двері були відчинені та будь яких повідомлень на вході щодо закриття офісу, так само як і на офіційному сайті та сторінці у соціальній мережі ФЕЙСБУК не було.

Через дві години, а саме о 15:18 після візиту журналіста на сторінці АБ «ЗЕВС» з’явилося ось таке повідомлення.

 

Скрін сторінки “Зевса”

Ми не разголошували дану інформацію раніше адже сподівались на неупередженість та обєктивність поліції у розслідуванні цього злочину, однак інтриги не вийшло. Станом на сьогоднішній день відомості про скоєння цього злочину так і не внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

А в Хмельницькому відділенні поліції Одеси видали ось таку не зовсім зрозумілу довідку, а щодо реєстру, сказали чекати.

Тепер нам би хотілося отримати ряд відповідей, чому на території нестратегічного, не секретного і не оборонного значення обєкту нападають на журналістів та перешкоджають професійній діяльності, а поліція демонтструє повну бездіяльність? Чому представники охоронної агенції «Зевс» знімають знаки відмінності, зокрема шеврони? Що вони приховують і хто за всім цим стоїть?