Обговорила з головою СБУ питання високої зарплати голови ЦВК

Обговорила з головою СБУ питання високої зарплати голови ЦВК

Народний депутат, представник уряду в парламенті Ірина Верещук вражена зарплатою голови ЦВК за вересень, коли цю посаду обіймала ще Тетяна Сліпачук, у сумі 800 тис. грн, і вже обговорила це питання з головою СБУ Іваном Бакановим, пообіцявши на наступному тижні перевірити, як утворюється нарахування таких виплат. Про це вона заявила сьогодні в кулуарах Ради.

“Якщо це правда, що голова ЦВК отримав за вересень майже 800 тис. грн, мене це вражає. Я це питання ставила на нараді у Прем’єр-міністра. Хто регулює такі зарплати? Мені повідомили, що в самому ЦВК регулюється преміями. Я перепрошую, Президент України заробив за минулий місяць 25 тис. грн. Я не кажу, що це багато чи мало. Міністр в середньому 35-40 тис. грн. Чому 800 тис. отримає голова ЦВК?” – сказала Верещук.

За її словами, вона говорила про це з головою СБУ Іваном Бакановим.

“Я говорила про це з головою СБУ Бакановим, аби вони перевірили в межах своєї компетенції. Я говорила з іншими посадовцями, від кого це може залежати. Поки я відповіді не маю. Я обіцяю, що буквально на наступний тиждень я знайду, як це утворюється, як такі суми нараховуються, і хто дозволяє такі премії”, – сказала Верещук.

Нагадаємо, постановою Верховної Ради № 90-IX від 13 вересня припинено достроково повноваження всього складу ЦВК, у тому числі голови Центрвиборчкому Тетяни Сліпачук.

Народні депутати на засіданні Верховної Ради лише 4 жовтня проголосували за призначення нових членів ЦВК.

За матеріалами УНН

Ірина Верещук

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України