Підсумки семінару "Школи Невролога"

Підсумки семінару “Школи Невролога”

23 та 24.02.2019 громадською організацією «Всеукраїнська асоціація по неврології та рефлексотерапії» на чолі з д.мед.н., професором, завідувачем кафедри неврології і рефлексотерапії Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика Свиридовою Наталією Костянтинівною та за підтримки кафедри неврології і рефлексотерапії Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика була проведена чергова ШКОЛА НЕВРОЛОГІВ.

Під егідою «Всеукраїнської асоціації по неврології та рефлексотерапії» 23 та 24 лютого 2019 року на «Школу неврологів» було запрошено провідних спеціалістів із Сербії, Великої Британії, Канади та Австралії.

Слухачі отримати унікальну інформацію від майстер-класу професора неврології, голови відділення медичної генетики та провідного дослідника неврологічного дослідницького центру університету Альберти (Едмонтон, Канада), Оксани Суховерської, що спеціалізується на хворобі Паркінсона, нейродегенеративних та спадкових захворюваннях. Оксана Суховерська представила вичерпну інформацію щодо лікування та діагностики.

Професор Свиридова Наталія Костянтинівна представила останні дані по лікуванню та діагностиці спінального інсульту, розібрала клінічну симптоматику та тактику ведення хворих. Окремим майтер-класом Наталія Костянтинівна представила тактику лікування бічного аміотрофічного склерозу (БАС), особливості ведення хворих з діагнозом БАС.

Крім того, організатори представили для учасників Школи неврологів особливий майстер-клас від Бена Бартона (Ben Burton), доктора медичних наук, професора, директора з досліджень та розвитку Університетської лікарні Джеймс Пейдж (Велика Британія), — відому неврологам усього світу лекцію «Ураження диска зорового нерва при розвитку патології нервової системи: діагностичний алгоритм та тактика ведення хворих».

Враховуючи поширення мультикоморбідних станів, Свиридова Наталія Костянтинівна підготувала цікавий майстер-клас по радикулоішемії поперекового рівня, враховуючи мультикоморбідність. Були висвітлені особливості призначення препаратів при поєднаній патології.

Учасники Школи неврологів прийняли участь у неврологічному Grand Round з розбором цікавих клінічних випадків, клінічних ознак та розглядом анамнезу пацієнтів з різноманітними руховими розладами, спадковими, нейродегенеративними захворюваннями.

Професор Труфанов Євген Олександрович провів майстер-клас по нейропатичному болю з детальним висвітленням схем лікування та діагностики даного захворювання а також представив слухачам схеми диференційної діагностики сенситивної, мозочкової та вестибулярної атаксій.

Другий день ШКОЛИ НЕВРОЛОГІВ був присвячений блокадам при болях в спині та тунельних синдромах. Разом з Середою Віталієм Георгійовичем, доцентом кафедри, слухачі ШКОЛИ НЕВРОЛОГІВ відпрацьовували техніку блокад на фантомах та розглядали варіанти застосування медикаментозної терапії при різних больових синдромах.

Всі учасники отримали нові знання, досвід та сертифікати про участь у науково-практичному заході.

Наталія Свиридова

Голова Всеукраїнської асоціації по неврології та рефлексотерапії, д.мед.н., професор, завідувач кафедри неврологіі і рефлексотерапії Національного університету охорони здоров'я України імені П.Л.Шупика (НУОЗ України імені П.Л.Шупика)