Президенти та державні лідери країн Центрально-Східної Європи

Президенти та державні лідери країн Центрально-Східної Європи

Два роки тому, 1-го грудня 2016 року, Президенти та державні лідери країн Центрально-Східної Європи під час Першого Балтійсько-Чорноморського Форуму в Києві об’єдналися під егідою Міжнародного центру балтійсько-чорноморських досліджень і консенсусних практик, який створили заради консолідації спільних зусиль формування нової стратегії безпеки, системи цінностей і консенсусних практик, вироблення на основі діалогу і довіри, нових форм добросусідської відповідальної співпраці та солідарної миротворчості.

Зустріч Президентів відбулася в історичний день 25-річчя Всеукраїнського референдуму, 25-річчя припинення існування Радянського Союзу та підписання Угоди про Співдружність незалежних держав (Біловезький консенсус – грудень 1991 ).

За два роки діяльності, Центр організував низку міжнародних заходів, зокрема: 5 міжнародних форумів в Україні, Литві та Південній Кореї; презентації діяльності Центру в Брюсселі, Румунії, Туреччині, Азербайджані; започаткував програму “Діалог Університетів”, в рамках якого розпочато співпрацю з Національним педагогічним університетом імені М.П. Драгоманова, Університетом Вітовта Великого (м.Каунас), Корейським Університетом (м.Сеул) та ін.

Ірина Верещук

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України