Про NoNameCon

Про NoNameCon

Приємно здивований і навіть горжуся рішенням організаторів NoNameCon відкрити моїм виступом спікерську частину цієї молодої, але надзвичайно амбіційної (і вже популярної) конференції з кібербезпеки.

Базовий матеріал для виступу вже зібраний, він у деяких аспектах суперечливий та дає широке поле для міркувань та нестандартних висновків.
Окремі тези багатьох здивують. Я сам здивований.
Але поділюся результатами аналізу “як є” (as is).
Приходьте, буде точно не сумно.

Щодо попередньої версії Програми конференції: є багато речей, які просто необхідно послухати (мені, принаймні).

Окремо зазначу Bert Heiting – must have, рекомендую, минулого разу дуже сподобався виступ. Не знаю чи буде переклад на конференції, тому краще освіжити свої знання англійської.

Андрій Волошин, якщо розкаже те, що він розказував на інших івентах і у приватному спілкуванні за рюмкою чаю – це має бути просто перезавантаження мозку, сподіваюся це буде саме те, про що я думаю.

Загрози для MacOS security – піти обов’язково (якщо це не те саме, що було на OWASP Ukraine).

Заманливо виглядає презентація про готовінсть кібер-команди реагувати на інциденти від Оксани Сафронової.

Для тих, хто будує, побудував або планує побудувати власну команду реагування на кібер-інциденти – обов’язково сходити на виступ Назара Тимошика.

Про флору вітчизняної криптографії корисно послухати просто для загального розвитку, хоча це дещо не мій фокус інтересів. Але планую сходити послухати, щоб бути в курсі.

Загалом намагатимуся потрапити на максимальну кількість виступів: ніколе не знаєш на якій презі почуєш одкровення.

Звісно, з мене також лонгрід за підсумками всього 4-денного заходу, можливо по частинах. Та, скоріш за все, одним шматком ані я не подужаю написати, ані читачі – дочитати.

Тож побачимося за півтора місяці у галереї Лавра.
До речі, місце має бути просто бомбічним, плюс близько від дому, плюс феєричні бейджики, плюс CyberKids, плюс купа няшних сюрпризів від OrgTeam.

See you there soon.

Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.