Продовжуємо роботу на ХХІХ Економічному Форумі, який 3 вересня 2019 відкрився в м.Криниці-Здруй (Польща)

Продовжуємо роботу на ХХІХ Економічному Форумі, який 3 вересня 2019 відкрився в м.Криниці-Здруй (Польща)

Сьогодні продовжуємо роботу на ХХІХ Економічному Форумі, який 3 вересня 2019 відкрився в м.Криниці-Здруй (Польща).

Символічно, що вперше за багаторічну історію проведення Форуму (як мінімум за ті роки, що я його регулярно відвідую) організатори сформували в окремому приміщенні спеціальний Український Дім де відбуваються всі дискусії по тематиці тісно і безпосередньо пов’язаній з Україною.

Вчора, 3 вересня, темами для обговорення були наступні:

– «Спільні Кордони. Спільні рішення»;

– «Міжрегіональна транскордонна співпраця в Центральній Європі»;

– «Нові обличчя Гібридної війни»;

– «Співпраця в галузі оборонно-промислового комплексу».

Всі теми надзвичайно актуальні і цікаві, і особисто мені видалось що українські панелісти та модератори достойно представили наші проблеми, досягнення і виклики. Причому все це було зроблено з акцентом на потенціал розвитку міжнародної співпраці і достатньо відверто, з врахуванням українських «поточних» реалій. Завершила день дуже цікава пленарна дискусія на тему «Польський бізнес в Європі, яка змінюється. Позиція-Стратегії-Перспективи» за участі Міністра Інвестицій і Економічного Розвитку Польщі п.Єжи Квєцінського (Jerzy Kwiecinski)).

По можливості і при нагоді постарюсь окремо описати основні “меседжі” деяких тематичних панелей, які на мою думку заслуговують на спеціальну увагу.

 

 

 

 

 

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати