Симпозіум-конференція «Традиції електрики у Львівському Центрі і пропозиції щодо співпраці польських та українських електриків»

Симпозіум-конференція «Традиції електрики у Львівському Центрі і пропозиції щодо співпраці польських та українських електриків»

26-28.09.2019 у Львові проходили урочисті заходи з нагоди 100-річчя заснування Асоціації Польських Інженерів-Електриків історія створення, якої нерозривно пов’язана з Львівською Політехнікою.

В рамках цих урочистостей 27 вересня в актовому залі Національного Університету «Львівська Політехніка» відбувся симпозіум-конференція «Традиції електрики у Львівському Центрі і пропозиції щодо співпраці польських та українських електриків».

Виступаючи перед учасниками форуму привітав присутніх з 100-річчям Асоціації Польських Інженерів Електриків від імені Польсько-Української Господарчої Палати, а також стисло зупинився на основних аспектах та пріоритетах економічної співпраці Польщі та України.

Серед проблем згадав про нажаль не симетричний характер такої співпраці, зупинився на викликах для України масової трудової міграції українців до Польщі.

В цьому контексті особливу увагу приділив потребі активного впровадження проектів спільної виробничої, наукової, кадрової кооперації польських та українських підприємств, можливостям збільшенням польських інвестицій в Україні зокрема в сфері інфраструктури в т.ч. енергетичної, зменшення сировинного характеру українського експорту зокрема до Польщі (інвестиції та технології для української переробки), зменшення енергозатратності та підвищення енергоефективності української економіки з використанням спільних польсько-українських проектів та технологічних досягнень.

Окрему увагу приділив деякими польсько-українським проектам в сфері оборонно-промислового комплексу.

Не обійшлось і без світоглядних, суспільно-політичних та історичних акцентів і аналогій.

При цьому мені чомусь здалось що останнє польським електрикам було пізнавально і актуально не менше чим мені…?)))

 

 

 

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати