«СОЮЗ ПІЛСУДСЬКИЙ-ПЕТЛЮРА - ПОГЛЯД ЧЕРЕЗ 98 РОКІВ»

«СОЮЗ ПІЛСУДСЬКИЙ-ПЕТЛЮРА – ПОГЛЯД ЧЕРЕЗ 98 РОКІВ»

Cаме під такою назвою 15 березня 2018 року в м.Тарнуві в готелі «Брістоль» пройшла конференція в якій я з великим інтересом прийняв участь після завершення цьогорічного форуму «Європа-Україна». Конференція пройшла в приміщенні того самого будинку готелю в якому у 1920-1922 роках, після евакуації з України перебували Рада УНР, Уряд та Головний отаман Збройних Сил Української Народної Республіки Симон Петлюра. В додатках програма конференції та інформація про доповідачів.


Попри майже 100 річний інтервал інформація про тогочасні події , як на мене дуже пізнавальна і в значній мірі актуальна для нашого «гібридного» сьогодення. Жаль що більшість з нас , в масі своїй, так погано знає історію .. Особливо, коли, в значній мірі через «підюджування» Москви, в відносини Польщі та України регулярно підкидуються історичні «демони»…Я не перестаю стверджувати що сьогодні, в умовах «гібридної війни» РФ та ворожої дезінформації , ми особливо повинні акцентувати увагу на ті історичні постаті і події, які символізують не конфлікти, а партнерство і дружні відносини Польщі і України. І союз Петлюри і Пілсудського один із прикладів такого хоча і важкого, але братерства…До речі принагідно дуже рекомендую всім хто хоче глибше зрозуміти ті буремні події і часи , проглянути фільм режисера Єжего Любаха (Jerzego Lubacha) “Trudne braterstwo”. Україномовну версію цього фільму можна проглянути за посиланням:

Для мене поїздка в м. Тарнув також була чудовою можливістю не тільки глибше пізнати і зрозуміти відповідні події минулого і сьогодення, вшанувати пам’ять наших видатних державних діячів, познайомитись з новими партнерами, але і в черговий раз провести час в колі добрих старих друзів і знайомих з якими працюємо над розвитком українсько-польського партнерства.
Для ілюстрації атмосфери події і місця окремо додаю світлини від колег Victor Kushnirenko та Bartłomiej Babuśka з якими разом з іншими мав приємність зустрітись і працювати в Тарнуві.











Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати